Cap de setmana de victòries i podis per a l’equip Salomon IATI

Cap de setmana de victòries i podis per a l’equip Salomon IATI

Cap de setmana de victòries i podis per a l’equip Salomon IATI

Aquest cap de setmana, Jan Margarit, Cristofer Clemente i Tòfol Castanyer s’han posat el dorsal per gaudir i competir a la Skyrace Comapedrosa, el EDP Desafiament Somiedo que acollia el Campionat d’Espanya d’Ultra, i la Swissalpine respectivament.

Jan Margarit, feliç victòria en la Skyrace Comapedrosa

Jan Margarit va completar una sòlida carrera a la Skyrace Comapedrosa per fer-se amb la victòria en la desena prova de les migu Run Skyrunner World Series. La cita va arrencar des Arinsal amb els seus 21 km i 2.300m de desnivell positiu esperant els corredors.

Es tracta de la cursa més curta i intensa del calendari de les migu Run Skyrunner World Series. Margarit va marcar el ritme des de l’inici, primer corrent al costat de Rok BRATINA i Théo Detienne. El corredor del Salomon IATI Team va arribar primer a Les Fonts i, tot i que el rus Ievgueni Markow li va retallar una mica de distància en la baixada, Margarit va mantenir la primera posició fins a la meta per creuar amb un temps de 2h36’32 ” amb Markow segon (2h37’52 ”) i Rok BRATINA tercer (2h39’41 ”).

“Sento alguna cosa especial per aquesta prova. La considero pràcticament la cursa de casa. L’important era ser aquí. Tot va ser segons el previst. Vaig aconseguir obrir distància abans de superar la primera pujada. A partir d’aquí vaig saber controlar sabent que la pujada al Comapedrosa i el seu posterior descens tècnic anaven a exigir-me el màxim “explica Margarit, que va guanyar ja el 2017 aquesta cita.

Cristofer Clemente, remuntada fins el subcampionat d’Espanya d’Ultra

La setena edició del EDP Desafiament Somiedo acollia el Campionat d’Espanya d’Ultra Individual i per Comunitats Autònomes. Cristofer Clemente partia amb il·lusió per aconseguir un bon resultat en els 83 quilòmetres i 10.300 metres de desnivell acumulat d’una cita molt exigent. L’asturià Juanjo Somohano va liderar la prova des del km 30,5 però a l’altura de Farropona se li va unir Clemente després de protagonitzar una espectacular remuntada des del lloc 30 fins al cap de carrera. El corredor del Salomon IATI Team va fer la seva carrera: tranquil, de menys a més, per anar escalant posicions i arribar a Somohano sobre el km 55 i completar costat d’ell la prova en un temps de 9h20’08 ”. “Sí, ho he tornat a fer, he anat a poc a poc. La veritat que molt bé, molt còmode. A partir del quilòmetre 55 vaig agafar a Juanjo i li vaig comentar d’arribar junts a meta, que tocava premi a la seva terra. Sabia que no havia passat unes setmanes molt bones, i aquest era un regal per a ell, a la seva terra, corria a casa amb la selecció asturiana. S’ho mereixia “., Explicava Clemente després d’una emocionant entrada a meta. Va completar el podi el basc Ion Azipiroz en 9h29’28 ‘.

Tòfol Castanyer segon esglaó del podi en la Swissalpine

El corredor mallorquí tornava un any més a Suïssa, a la Swissalpine, per posar-se a prova en la modalitat IRONTRAIL T88 de 84,9 km i 3.640m de desnivell positiu. Amb sortida a St Moritz i arribada a Davos, la cita transcorre per senders espectaculars que recorren les muntanyes dels Grisons. Castanyer, que va guanyar aquí a 2018 i 2017, va creuar aquesta vegada la meta en segona posició amb un temps de 9h12’59 ” per darrere de Bernhard Eggenshwiler (9h02’07 ”). “Les dues tempestes amb molta aigua i fred em van penalitzar massa ja que em costa adaptar-me al fred”, deia Castanyer.