Arrenquen les Golden Trail National Series amb la Louzantrail

Arrenquen les Golden Trail National Series amb la Louzantrail

Arrenquen les Golden Trail National Series amb la Louzantrail

Un circuit, 5 curses molt especials i l’oportunitat d’aconseguir un bitllet per a les Golden Trail World Sèries de 2020. Amb aquest objectiu en ment neixen les Golden Trail National Sèries que aquest diumenge viuran la seva primera cita de la temporada -i de la seva història- a Portugal. La Louzantrail donarà el tret de sortida a la primera edició d’un circuit format per cinc de les proves de muntanya més màgiques que se celebren a Espanya i Portugal, amb distàncies d’entre 23 i 42 km.

La Louzantrail, amb 29km i 2000m de desnivell positiu, és una prova que respira història pels quatre costats. A través de camins rurals, el corredor recorrerà les famoses Llogarets do Xisto, per valls i zones de muntanya, descobrint la història de la Serra de Lousã al cor de Portugal. En 2018, Dario Moitoso (3:01:32) i Carla Moreira (3:52:01) es van endur la victòria sent els més ràpids en un circuit on la cultura agrària de la zona està present en cadascun dels seus racons. La cita arrencarà el diumenge a les 9h del matí i els principals favorits seran els corredors portuguesos Sara Brito i André Rodrigues, així com els espanyols Jessed Hernández i Paula Cabrerizo.

La Louzantrail és l’única de les cinc carreres de les Golden Trail National Sèries que se celebra a Portugal. Després, la competició viurà quatre proves més que citaran als atletes en la Marató del Meridià; el Trail Cap de Creus; la Zegama-Aizkorri, i la Sky Pirineu.

Amb les Golden Trail World Series al punt de mira

Les Golden Trail National Sèries neixen compartint filosofia amb les Golden Trail World Series. Així, l’objectiu és reunir en un circuit a algunes de les carreres més especials d’Espanya i Portugal perquè els corredors nacionals gaudeixin al màxim de cadascuna d’elles, de totes les sèries i tinguin l’oportunitat d’aconseguir un bitllet per gaudir de les GTWS l’any que ve.

Després de les quatre primeres cites, els 5 primers classificats masculins i femenins seran convidats a córrer l’última prova de les GTNS, que se celebrarà a Bagà, la Sky Pirineu. En cadascuna de les 5 curses que formen part del circuit, inclosa la Sky Pirineu, es repartirà una puntuació entre els participants, partint dels 100 punts per al primer i arribant fins als 2 per al corredor classificat en la posició número trenta. Per poder optar a la victòria final en el circuit, serà obligatori participar en tres proves, sent una d’elles la Sky Pirineu. El i la guanyadora final seran convidats a gaudir l’any següent de 3 proves de les Golden Trail World Series.

Les Golden Trail World Series creixen i viatgen al Nepal
En la seva primera edició, les Golden Trail World Series, van reunir als corredors més en forma del panorama internacional. Aquest 2019, les GTWS viuran un segon curs que portarà una nova carrera i una nova destinació per a la gran final. La Dolomyths Run Skyrace, amb els espectaculars Dolomites italians com a escenari, s’unirà a la Zegama-Aizkorri, el Marathon du Mont-Blanc, Sierre Zinal, Pikes Peak Marathon i la Ring of Steall Skyrace. A més, aquest any la Gran Final se celebrarà a l’Annapurna Trail Marathon, al Nepal, en una prova que arriba als 4.122 m d’altitud.

Els corredors hauran de participar en tres de les sis curses del circuit per poder classificar-se per la gran final. El top10 masculí i femení seran convidats al costat d’un acompanyant a la Gran Final del Nepal i el vencedor de cada categoria serà determinat tenint en compte els seus tres millors resultats del circuit i el seu resultat a la Gran Final.

En 2018, les Golden Trail World Series, van coronar a Stian Angermund-Vik i Ruth Croft i regalar als aficionats actuacions memorables en les diferents proves del circuit: Kilian Jornet va aconseguir tres victòries, al Marathon del Mont Blanc, Sierre-Zinal i Ring of Steall; i en Pikes Peak, la nord-americana Megan Kimmel va trencar un rècord que feia 37 anys que durava. Eli Gordón i Aritz Egea van estar al top10 femení i masculí, sent quarta i sisè respectivament.

Tots dos circuits, les Golden Trail National Sèries i les Golden Trail World Series, apostaran un any més per la retransmissió en directe total o parcial via Facebook Live de cadascuna de les proves, amb l’objectiu de seguir acostant el trail running a qualsevol racó del món.