Les 10 dades d’Strava sobre l’ús de la bicicleta que has de conèixer

Les 10 dades d’Strava sobre l’ús de la bicicleta que has de conèixer

Les 10 dades d’Strava sobre l’ús de la bicicleta que has de conèixer

En motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, Strava revela les dades més significatives de l’ús de la bici a Espanya i al món.
En 2017 els espanyols van pujar més a la bici que el 2016, exactament el ciclisme ha crescut un 39% respecte l’any anterior i s’han carregat 12,8 milions d’activitats en Strava. En total es van cobrir 635 milions de  quilòmetres en bici, acumulant fins a 8.300 milions de metres de desnivell positiu.

Els 10 dades més rellevants sobre la bici a Espanya i el món

  1. Els espanyols pedalen una mitjana de 47,5km en sortides de 3h10.
  2. En el cas dels homes, les sortides són de 50km de mitjana en sortides de 3h14 i sumen 657 metres de desnivell positiu.
  3. Les dones realitzen activitats de 45km de mitjana en sortides de 2h31 i acumulen 569 metres de desnivell.
  4. Els ciclistes de Navarra són els més ràpids d’Espanya amb una mitjana de 25km/h i els de Las Palmas els que més desnivell sumen, amb 961,9m. Els ciclistes de les Illes Balears són els que recorren més quilòmetres, amb 65,8km de mitjana i els de Almeria els que pedalegen durant més estona, 3h46.
  5. Barcelona, ​​reina ciclista. Barcelona és la província on es registren més activitats (1,77M) per davant de Madrid (1,08M) i Balears (769K).
  6. Els tres segments més populars de ciclisme a Espanya són el velòdrom Les Mestas a Gijón, el trajecte de Colmenar Vell a Tres Cantos a Madrid i al Parc del Molinet Besòs, a Santa Coloma de Gramenet.
  7. Strava determina que els ciclistes són més sociables que els corredors ja que per cada activitat, donen de mitjana 5’6 kudos mentre que els runners atorguen només 3’5.
  8. Una ruta per Collserola de MTB o una altra que surt de Montjuïc per arribar al Penedès són dues de les 10 rutes més populars a Barcelona segons Strava Local. Consultar a les 10 rutes més populars aquí.
  9. Un itinerari per Miraflores o un circuit que ens descobreix Montejo de la Sierra. En Madrid, Strava es nodreix també de l’experiència de ciclistes locals i assenyala fins a 5 com les rutes més populars i recomanables. Descobreix-les aquí.

El 2017, es van registrar a tot el món 86 milions d’activitats indicant desplaçaments a la feina amb bicicleta o corrent. 18 milions més que en 2016. Això suposar un estalvi total de 453.000 tones d’emissions de carboni.

Les dades més curioses sobre el món de la bici a Strava

– El 25% del grup del Tour de France està registrat en Strava.
– Algunes medalles olímpiques queden registrades en Strava, com l’or de Rio 2016 de Greg Van Avermaet.
– El primer ministre del país asiàtic Bhutan té perfil a Strava.

Strava Local: les rutes més populars
Strava Local inclou les millors rutes que es poden fer en bici o corrent en diverses ciutats del món. L’aplicació es nodreix de l’experiència dels ciclistes i atletes locals per assenyalar quines són les rutes més recomanables per realitzar en fins a 87 ciutats diferents. Així, és una perfecta guia de viatges dissenyada per a tots aquells que vulguin descobrir un lloc sobre dues rodes o corrent. A Espanya, Strava Local compta
amb informació sobre rutes a Barcelona i Madrid.

Strava metro: millors dades per a millors ciutats
Milions de persones pugen les seves activitats a Strava cada setmana a través del seu telèfon intel·ligent o l’aparell GPS. Strava Metro s’encarrega d’anonimitzar i afegir aquestes dades per després analitzar-les al costat de departaments d’urbanisme i grups de transport amb l’objectiu de millorar la infraestructura per a ciclistes i vianants a les ciutats. Des  de rutes populars o les que s’eviten, fins a les hores punta de circulació, temps de espera, interseccions i les zones d’origen/destí. Metro processa aquestes dades per a la compatibilitat amb els entorns de sistemes d’informació geogràfica (GIS).