L’Andorra Ultra Trail Vallnord commemora el desè aniversari amb un Museu Virtual

L’Andorra Ultra Trail Vallnord commemora el desè aniversari amb un Museu Virtual

L’Andorra Ultra Trail Vallnord commemora el desè aniversari amb un Museu Virtual

A menys de 15 dies per l’inici de l’Edició X de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, l’organització ha preparat una web commemorativa que repassa els últims deu anys de solidaritat, superació i muntanya. Es tracta del Museu Virtual que recull els moments més especials de l’esdeveniment.

El disseny interactiu presenta l’evolució de la cursa en format cronològic, des del 2009 fins al 2017, a través d’històries de superació, anècdotes, imatges espectaculars i vídeos de cada edició. Tot per a què els usuaris, hagin o no participat alguna vegada a l’Andorra Ultra Trail Vallnord, puguin recuperar alguns dels records més especials des que el 2009 va donar el tret de sortida a la primera edició.

En cada un dels anys, s’expliquen els fets més rellevants de la cursa, recordant els guanyadors i guanyadores de totes les proves, algunes de les anècdotes més divertides, algunes de les fotografies més increïbles de les muntanyes d’Andorra i els vídeos més espectaculars.

Moments com la victòria de Kilian Jornet i Judit Casas en una primera edició marcada per una espectacular tempesta elèctrica, el naixement el 2010 de la marxa solidària, un dels elements fonamentals dels últims anys, o l’evolució de les proves durant els últims anys que s’han convertit en una referència mundial, atraient a valents de tot el món.

En el Museu Virtual també hi ha espai per explicar alguns dels moments més surrealistes i divertits que han succeït durant els últims deu anys. L’any 2012, per exemple, un corredor del Mític es va presentar a la base de vida de Bordes d’Envalira assegurant que els conills andorrans parlaven francès.

També s’han viscut situacions d’allò més emotives com la que van compartir l’any 2014 el portuguès Armando Teixeira, l’andorrà Carles Rossell i l’estatunidenc Nickademus Hollon.

L’Armando va situar-se en segon lloc durant 160 km. En aquest punt, a només 10 kilòmetres de meta, es va equivocar a un encreuament i va perdre els 20 minuts que portava avantatge. Tot i així, el Nickademus i el Carles van voler fer l’arribada conjunta amb ell. Això va obligar a l’organització a fabricar dos trofeus més que van lliurar personalment al Nickademus a Courmayeur i a l’Armando a Madeira.

Moments únics recollits en un projecte interactiu que, un cop acabi l’Edició X, s’actualitzarà amb les històries i moments més destacats de la gran festa que se celebrarà a Ordino del 3 al 8 de juliol.