Jonathan Albon i Emelie Forsberg guanyen una èpica Tromso SkyRace sota la pluja

Jonathan Albon i Emelie Forsberg guanyen una èpica Tromso SkyRace sota la pluja

Jonathan Albon i Emelie Forsberg guanyen una èpica Tromso SkyRace sota la pluja

 

Una fina pluja ha rebut els corredors de bon matí quan s’estaven preparant per a la sortida de la Tromsö Skyrace. Les condicions no han millorat en tot el dia, i és que ja ho avisaven els organitzadors: “no serà una carrera fàcil”. I sens dubte no ho ha estat. A les 10 del matí, 400 corredors esperaven a Fjellheisen el tret de sortida de la prova. Des d’allà, 45km per davant amb 4.600m de desnivell positiu per coronar els dos grans cims de l’àrea de Tromsö: el Tromsdalstind (1.238m) i el Hamperokken (1.404m). A més de la distància i el desnivell, els corredors havien de creuar diversos passos amb neu, seccions de roca, rius, i la llarga cresta de l’Hamperokken, amb algunes seccions de classe III. Tot això sumat a les condicions meteorològiques, que amb parts mullades i relliscoses han fet encara més èpica l’aventura.

Al principi de la prova, el campió del món d’Ultra, Luis Alberto Hernando, s’ha situat al capdavant. Estava seguit de prop per un grup format pel guanyador de l’any passat, Eirik Haugsnes, així com de Pascal Egli, Rolf Einar Jensen i Jonhatan Albon. No obstant això, en la baixada tècnica del Hamperoken, les coses han canviat. El campió del món de la Sparatan Race, Johnatan Albon, ha arrabassat el lideratge a Hernando, i en un final d’infart li ha tret 17 minuts a la línia de meta al burgalès, que ha finalitzat segon. En tercera posició s’ha classificat el noruec Rolf Einar Jense.

En la prova femenina, la sueca Emelie Forsberg i la jove Nepalès Mira Rai han passat al davant al principi. En els primers compassos de la prova, una bonica batalla s’ha establert entre les dues atletes, fins que Forsberg, tirant de coneixement de la zona i experiència, s’ha situat al capdavant cap a la meitat de la prova. No ha defraudat la sueca, que arribava com a favorita i creuava la meta amb un temps de 7h09. Mira Rai arribava segona a 13 minuts, confirmant una excepcional temporada. Al podi els ha acompanyat la jove noruega Malena Haukøy, que va lluitar fins al final amb l’espanyola Maite Mayora, finalment quarta.

Finalment, han estat 111 els atletes que han completat el recorregut d’aquesta segona edició de la Tromsö Skyrace, que sens dubte serà recordada com una de les més dures i èpiques.