L’últim divendres de gener, el dia en què deixem d’entrenar segons Strava

L’últim divendres de gener, el dia en què deixem d’entrenar segons Strava

L’últim divendres de gener, el dia en què deixem d’entrenar segons Strava

L’any nou és un gran moment per fer-se propòsits, sobretot relacionats amb l’esport, la vida sana i els canvis d’hàbit. Però, quant duren aquestes bones intencions? Segons la xarxa social Strava, que ha analitzat 31,5 milions d’activitats carregades durant tot el mes de gener, a finals d’aquest mes és quan comença a disminuir la nostra activitat esportiva i deixem de banda els nostres bons propòsits, que només complim en els primers dies de l’any. En concret, el quart divendres de gener, aquest any el 26, és el dia en què els espanyols perdem la motivació i deixem d’entrenar. Això sí, comparat amb altres països com el Regne Unit, França o Alemanya, som els últims a baixar el ritme esportiu, ja que aquests ho fan el segon divendres de gener, el dia 12.

Com aconseguir que aquests propòsits esportius durin més? Strava revela 5 claus en l’informe Insights per mantenir-se actiu durant l’any:

  • Busca un company d’entrenament: Els que entrenen en companyia, són un 39% més actius
  • Uneix-te a un club: Els membres d’un club de Strava són un 46% més actius
  • Posa’t un repte: 9 de cada 10 esportistes que es posen un repte a principis d’any, segueixen actius a l’octubre
  • Aixeca’t d’hora: Un 43% dels atletes que entrenen a mínim un cop per setmana ho fan al matí
  • Fes exercici en els teus trajectes a la feina: Un 43% dels esportistes que van en bici o corrent a la feina també fan esport el cap de setmana