“The Escape Plan”: La nova proposta de Strava per mantenir-se actiu

“The Escape Plan”: La nova proposta de Strava per mantenir-se actiu

“The Escape Plan”: La nova proposta de Strava per mantenir-se actiu

Strava, la plataforma d’esportistes més gran del món, amb més de 44 milions d’usuaris a tot el món -1,9 a Espanya- i amb un creixement actual d’un milió de nous usuaris cada mes, acaba d’anunciar el llançament de “The Escape Plan”, un repte de quatre setmanes en què el desafiament consisteix a practicar algun tipus d’activitat física, com a mínim, cinc vegades a la setmana. El repte arrencarà el 2 de setembre i acabarà el 29 i és la nova proposta de Strava per ajudar els esportistes a practicar més exercici i desconnectar de les pantalles.
Les dades de Strava indiquen que l’exercici de baixa intensitat, però que es realitza de forma regular -amb una freqüència alta-, ajuda a desenvolupar hàbits d’exercici duradors i a mantenir-se actiu durant més temps, especialment quan es combinen diferents tipus d’activitat física.
«Mantenir la motivació és una de les barreres més antigues i difícils de superar pel que fa a salut i benestar es refereix. Les persones estan més estressades que mai i el temps que dediquen a les pantalles supera amb escreix el que dediquen a l’activitat física. El repte “The Escape Plan” està pensat perquè les persones apaguin els seus telèfons mòbils, es marquin un objectiu senzill i desenvolupin hàbits d’exercici saludables », explica James Quarles, CEO d’Strava. Tot i ser una xarxa social, les dades de Strava indiquen que per cada minut que un dels seus usuaris passa en l’aplicació, realitza 50 ‘d’exercici.
L’activitat física regular i, especialment, amb més freqüència setmanal, està associada amb mantenir-se actiu durant llargs períodes de temps. Els esportistes que publiquen una mitjana de 5 activitats a la setmana en Strava registren el doble de setmanes actives a l’any que aquells que només publiquen dos per setmana.
Comptar amb un ampli rang de tipus d’activitats també s’associa amb mantenir-se actiu durant llargs períodes de temps. Les persones que realitzen dos esports diferents a la setmana registren el doble de setmanes actives a l’any que les que realitzen només un tipus d’esport i les persones que realitzen quatre esports diferents a la setmana registren gairebé el triple de setmanes actives l’any que els que només realitzen un esport.
Aquells que practiquen esports en grup estan més motivats i la responsabilitat que comporta participar en un repte, així com el suport de la comunitat de Strava, pot ajudar a mantenir el nivell d’activitat física. De fet, el 94% de les persones que es fixen públicament un objectiu en Strava segueixen actives nou mesos després i quan entrenen en grup solen dedicar-li un 10% més de temps a cada activitat i les distàncies que cobreixen són un 21% més llargues.
«La força de l’hàbit ens fa repetir el mateix una vegada i una altra, fins i tot quan disminueix la motivació. De la mateixa manera, els hàbits evolucionen quan repetim les accions i obtenim una recompensa per això. Per exemple, quan un corre esprints cada dia després de la feina i s’adona que cada vegada és més ràpid … Aquesta és la recompensa! », Afirma Wendy Wood, professora de psicologia i economia de la Universitat del Sud de Califòrnia i autora del llibre, Good Habits, Bad Habits: The Science of Making Positive Changes.
Strava ha desenvolupat aquest nou format de repte amb diversos esports perquè puguin participar tot tipus d’esportistes, ja que inclou tots els esports de la plataforma (un total de 32). En registrar un mínim de 15 minuts practicant qualsevol dels esports reconeguts, Strava comptabilitza automàticament l’activitat del dia de cara al repte. Fins ara, els reptes de Strava sempre s’havien centrat en un sol esport i s’especificava la distància en cursa que havia de cobrir-se en un mes o l’altitud que havia de superar-se en el cas del ciclisme. Amb el llançament de ‘The Escape Plan”, Strava proposa un repte diferent, que s’allargarà durant quatre setmanes, que proposa practicar qualsevol tipus d’activitat física, com a mínim, cinc vegades a la setmana i que busca ajudar l’usuari a desenvolupar un hàbit i mantenir-se actiu.

Per a participar en “The Escape Plan”, visita https://escape.strava.com/