La Swimrun la Baells viu una primera edició que sorprèn per la bellesa i l’exigència del seu recorregut

La Swimrun la Baells viu una primera edició que sorprèn per la bellesa i l’exigència del seu recorregut

La Swimrun la Baells viu una primera edició que sorprèn per la bellesa i l’exigència del seu recorregut

La Swimrun la Baells, la primera swimrun de muntanya del país, ha viscut la seva primera edició al Berguedà en un cap de setmana en el qual va acompanyar el bon temps i els participants van gaudir d’un recorregut que els va sorprendre per la seva bellesa i exigència: el d’una swimrun de caràcter diferent, un swimtrail de 22 quilòmetres i 935m de desnivell positiu en un circuit que combinava trams d’autèntic trail running amb natació. El català Santi Pellejero va complir amb el seu paper de favorit i va ser el primer a creuar la línia de meta situada a Vilada amb un temps de 2:56:13 imposant-se en categoria individual masculina.

La prova va arrencar a les 9h del matí del dissabte des de la zona esportiva de Vilada (Berguedà) i va portar als participants per un recorregut que comptava amb cinc trams de terra i quatre aquàtics per a un total de 19km corrent i 3 nedant. La cita es presentava com una swimrun de muntanya, una swimtrail, allunyant-se de la mar i descobrint alguns dels racons més especials del Berguedà: l’embassament de la Baells i la serra del Picancel que van sorprendre, van entusiasmar i van exigir als participants. “He competit en unes set proves de swimrun i la veritat és que és una de les curses on he trobat més exigència tècnica però vaig gaudir moltíssim del recorregut. Estava molt ben marcat i em va encantar. El swimrun és un esport que està creixent molt i que donarà que parlar perquè pot agradar tant a triatletes com a nedadors o corredors i et permet estar en contacte permanent amb la natura “, deia Pellejero en creuar la meta. En la prova es podia competir individualment o en parella. Així, en la Baells van participar esportistes de fins a cinc categories diferents: individual i parelles masculines i femenines, així com mixtes.

Els participants van nedar fins al Molí del Cavaller, van creuar corrent el Pont de Pedret, van caminar per la presa de la Baells i es van submergir fins a quatre vegades en les aigües d’un embassament que estava al 100% de la seva capacitat i a 17 graus de temperatura. El swimrun és una de les modalitats esportives més joves que va néixer a Suècia el 2006, en què s’enllacen trams de natació i de running en una cursa sense transicions ni interrupcions però en la Baells es va veure una prova amb un caràcter diferent: amb la muntanya de la Serra del Picancel i el desnivell com a protagonista. Una swimtrail amb un recorregut que va sorprendre i va tenir bona acollida entre els participants i en la qual el treball dels més de 80 voluntaris, repartits per terra i aigua, va ser vital perquè els corredors es sentissin acompanyats en tot moment.

Un cop tots els swimrunners van creuar la línia de meta, van poder recuperar forces en una pasta party a la qual van aprofitar per comentar un recorregut que van gaudir al màxim. “El balanç és positiu. Era la primera edició de la Swimrun la Baells, una prova diferent, que no només barreja el nedar i el córrer sinó que té a la muntanya com a protagonista. La idea era crear una prova de swimrun però amb desnivell, un swimtrail, i el feedback per part dels participants ha estat molt bo, han gaudit molt del recorregut. És un esport encara jove, que ha de créixer, i el nostre objectiu és que, any a any, la prova també ho faci i cada vegada compti amb més corredors “, explicava Roger Casas, de Pangea Attitude, l’empresa organitzadora d’aquesta primera Swimrun la Baells.

Així, Vilada, l’embassament de la Baells i la serra del Picancel acomiaden aquesta primera edició d’una prova que ha arrencat amb il·lusió, entusiasmant als seus participants i que té ganes de seguir creixent en un entorn, el Berguedà, perfecte per gaudir d’una swimrun de muntanya.