Clàudia Galícia, subcampiona d’Europa de XCM

Clàudia Galícia, subcampiona d’Europa de XCM

Clàudia Galícia, subcampiona d’Europa de XCM

Clàudia Galícia és la nova subcampiona d’Europa de XCM. Temporada rere temporada, l’atleta de Torelló creix de manera imparable i fa passos per consolidar-se en l’elit mundial de l’MTB. Galícia s’ha proclamat subcampiona d’Europa de XCM aconseguint una plata històrica a Svit, Eslovàquia. La biker afrontava els seus tercers campionats continentals i, en un circuit de 78 km i 2.450m de desnivell, ha demostrat intel·ligència per fer-se amb la segona posició i aconseguir un subcampionat per al record. Galícia ha entrat en meta en 3h43’09 ”, per darrere de l’austríaca Christina Kollmann (3h36’22 ”), cinquena en el mundial i gran favorita, que s’ha fet amb l’or europeu. “Estic súper contenta. He estat intel·ligent, he corregut amb cap. Al principi estava entre la sisena i setena posició però he anat recuperant fins posar-me segona-tercera en l’equador de la prova. En l’últim quilòmetre he fet una molt bona baixada i he entrat en segona posició “, explica Galícia.

La cita comptava amb un circuit de 78 km i 2.450m de desnivell, amb sortida i arribada a Svit i amb una ruta a través de la regió de l’Alt Tatras. La prova femenina arrencaria a les 9h i Galícia marxaria tercera tant al pas pel quilòmetre 30 com pel 60. “Arribava una mica cansada però sabia que era una carrera en què el recorregut em afavoria per les meves característiques ja que tenia molt desnivell i això m’anava bé “, analitza Galícia.

La progressió de Clàudia Galícia és espectacular. L’atleta de Torelló va participar en els seus primers Campionats d’Europa de XCM el 2015 a Singen, Alemanya. Allí va ser 27a, després de mantenir-se en gran part de la prova al top10. Un any més tard, el 2016, va viatjar fins a Lituània per competir de tu a tu amb les millors del món i ser vuitena, tot i acariciar per moments la quarta posició. En aquest 2017, a Eslovàquia, ha arribat el que li faltava a Galícia: la confirmació en forma de medalla continental que ja és una de les bikers a tenir en compte en qualsevol carrera de XCM. Així, en tres anys ha passat de debutar en un Europeu de XCM a pujar al podi. “És el meu millor resultat a nivell internacional en bici. He estat plata, després de Christina Kollmann, que va ser cinquena en el mundial i era la gran favorita. És una gran ciclista. No puc demanar més. No m’esperava estar al podi així que estic molt contenta “, conclou Galícia.

La biker de Torelló aprofitarà ara per descansar abans d’afrontar els seus pròxims compromisos de la temporada.