La Swimrun la Baells obre inscripcions

La Swimrun la Baells obre inscripcions

La Swimrun la Baells obre inscripcions

Arriba el trail polivalent. Ara ja no serveix només amb saber córrer. També cal nedar. Corredors de trail running, triatletes, nedadors en aigües obertes, esportistes amb ganes de provar noves experiències … tots es donaran cita el 10 de juny a la Swimrun la Baells, una prova que arriba amb l’objectiu de presentar un nou repte a tots aquells que es mouen bé en les dues disciplines, que són amfibis del trail i de la natació. Amb l’embassament de la Baells, a Berga (Catalunya) com a escenari, la prova es presenta com una swimrun de muntanya, allunyant-se del mar i situant-se en un dels racons més singulars del Berguedà: l’espai d’interès natural de la Serra de Picancel , que sota l’atenta mirada del Pedraforca, es podrà descobrir a peu i braça

El swimrun és una nova modalitat esportiva dirigida als que gaudeixen tant corrent com nedant. Amb 22 quilòmetres de distància, la Swimrun la Baells combinarà trams d’autèntic trail de muntanya amb natació en una cursa sense transicions ni interrupcions que acollirà un màxim de 200 participants.
Amb sortida i arribada al municipi de Vilada, comptarà amb 5 trams de terra i 4 aquàtics voltant de l’embassament, per a un total de 19km corrent i 3 km de natació, amb un màxim de 948m nedats de forma contínua. La cita arrencarà a les nou del matí, comptarà amb 5 avituallaments repartits pel circuit i un dinar a la zona d’arribada.

El swimrun és un esport que va néixer a Suècia el 2006 de la mà de Ötillo (Island to Island) la prova competitiva més extrema del món. La idea inicial va ser realitzar una cursa per l’arxipèlag d’Estocolm que suposava anar alternant mar i terra. Durant els primers set anys, Ötillo va ser l’única prova que es realitzava però en aquest 2017 l’explosió del Swimrun ja és una realitat que, també, es pot experimentar a Catalunya.

Les inscripcions per a la Swimrun la Baells, organitzada per Pangea Attitude, ja estan obertes al web i serà possible participar de manera individual (45 €) o en parella (40 € / persona). El temps màxim per completar la prova serà de 6 hores, en què desenes d’esportistes recorreran l’espai d’interès natural de la Serra de Picancel (Catalunya) i es posaran a prova en una cursa diferent: un swimrun de muntanya en un dels racons més especials del país.

La inscripció inclou:
– Samarreta oficial de l’esdeveniment
– Gorro de natació / dorsal
– Avituallaments
– Assegurança d’accidents el dia de la cursa
– Assistència mèdica amb embarcacions per cobrir els trams aquàtics
– Ambulància
– Guarda-roba
– Dutxes
– Cronometratge
– Premis i regals per als guanyadors
– Dinar a la zona d’arribada