La Salomon Ultra Pirineu redobla esforços per reduir l’impacte al medi natural

La Salomon Ultra Pirineu redobla esforços per reduir l’impacte al medi natural

La Salomon Ultra Pirineu redobla esforços per reduir l’impacte al medi natural 

Recollida selectiva als avituallaments, reducció progressiva d’ús de plàstics d’un sol ús i incorporació de material reciclable i biodegradable. Aquestes són algunes de les accions que des de fa anys l’organització de la Salomon Ultra Pirineu du a terme per reduir l’impacte de la cursa en el medi natural. Ara, juntament amb la marca d’alimentació esportiva Etixx i Salomon, es busca fer un pas més per implicar també als corredors i corredores i animar-los a mantenir l’entorn. Aquest és l’objectiu de l’Etixx Salomon Ultra Pirineu Eco Campaign, una campanya dirigida als participants de la prova per reduir l’impacte de residus en el medi natural.

El trail running, com qualsevol altra activitat humana, genera un impacte en el medi natural, especialment les derivades dels embolcalls de gels, barretes i altres productes que els participants consumeixen durant el desenvolupament de la cursa. Cada any, l’organització, es fa càrrec de retirar les restes que hagin pogut quedar en l’entorn. Aquest any, però, es planteja un nou objeciu: conscienciar els participants de l’Ultra Pirineu, el Trail Pirineu, l’Sky Pirineu i la Mitja Pirineu a recollir de forma ràpida i efectiva aquells residus que trobin durant el recorregut o que ells mateixos hagin pogut generar. D’aquesta manera s’evita que el vent o altres factors externs puguin escampar-los, afectant la flora i la fauna i així garantir una millor cura del medi natural.

L’objectiu de la campanya és conscienciar a tots els participants de la importància de recollir aquells residus que es puguin trobar durant el recorregut així com els que puguin generar ells mateixos”, assenyala David Prieto, director de la Salomon Ultra Pirineu.

Com participar a l’Etixx Salomon Ultra Pirineu Eco Campaign? 

Totes aquelles persones inscrites a qualsevol de les curses de la Salomon Ultra Pirineu poden participar en l’Etixx Salomon Ultra Pirineu Eco Campaign. Des dels participants que prendran part de la Mitja Pirineu o la Trail Pirineu amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya com els que correran l’Ultra Pirineu o la Sky Pirineu des de Bagà, estan cridats a implicar-se en l’acció.

L’objectiu és que, un cop s’hagi iniciat la cursa, els corredors procurin guardar tots els residus que vagin generant i acumulant durant el desenvolupament de la prova, a més d’intentar recollir aquells que es puguin trobar durant el recorregut. Per part de l’organització, un equip responsable s’encarrega de garantir la neteja del Parc després de la cursa però també és necessària la implicació immediata per part dels corredors per evitar que les possibles deixalles que es generin afectin a espècies animals i vegetals o marxin amb el vent.

D’aquesta manera s’anima als corredors a conservar els residus fins arribar a la línia de metaon, tant a Bagà com a Bellver de Cerdanya, s’hi podran trobar dos grans contenidors de la campanya habilitats per abocar tot el que cadascú hagi anat acumulant durant el recorregut.

Aquesta acció tindrà recompensa, ja que a mesura que vagin arribant els participants, es prendrà nota de totes aquelles persones que s’involucrin en l’acció. Totes elles entraran al sorteig de tres premis: calçat Salomon Speedcross 5, pack de productes Etixx i un dorsal per a la propera edició de la Salomon Ultra Pirineu, de manera que hi haurà tres guanyadors.

D’aquesta manera, l’organització de la Salomon Ultra Pirineu remarca el seu compromís permantenir un entorn natural sostenible i respectuós amb la bellesa i riquesa del territori.