La Salomon Run repeteix èxit amb més de 2.800 participants a Montjuïc

La Salomon Run repeteix èxit amb més de 2.800 participants a Montjuïc

La Salomon Run repeteix èxit amb més de 2.800 participants a Montjuïc

La Salomon Run ha esgotat un any més tots els seus dorsals disponibles i ha fascinat els corredors amb el pas per l’Estadi Olímpic i el Poble Espanyol

Mohamed El Ghazouany (33’38 ”) i Irene Batlle (39’57 ”): rècord i victòria en categoria masculina i femenina

Nil Llarden i Alba Manzano vencen en la Salomon Run Vertical: un esprint espectacular que ha tancat un matí amb esperit trail a Barcelona

Divertida, diferent, especial … Una cursa urbana, amb esperit trail. És la fórmula de l’èxit de la Salomon Run que, en la seva sisena edició, ha esgotat un any més tots els seus dorsals disponibles reunint a gairebé 3.000 participants a Montjuïc. En un diumenge de sol i bon temps, dos debutants a la prova, Mohamed El Ghazouany (33’38) i Irene Batlle (39’57 ”) s’han endut la victòria amb rècord inclòs en categoria masculina i femenina i han gaudit d’una cita que ofereix un circuit únic, amb canvis de terreny, desnivell i fins a 1.000 esglaons. Un any més, l’Estadi Olímpic i el Poble Espanyol han estat protagonistes i la majoria de participants no han dubtat a assenyalar el pas pels dos llocs com dos dels moments més especials de la prova.

Amb sol i bon ambient, la Salomon Run ha arrencat a les 9 del matí al costat de la Font Màgica de Montjuïc. Després de superar una bona ració d’escales en el camí cap al MNAC i pujar, també, les del passeig Jean Forestier, els corredors han entrat a l’Estadi Olímpic, un escenari que els ha deixat bocabadats. Han donat una volta completa a una pista que desperta records màgics i trasllada fins als Jocs del 92 ‘. “Sempre és molt especial entrar a l’estadi, et sents com si fossis una gran atleta”, “m’encanta pujar, així que tanta escala a l’inici em ve perfecte”, “és divertida però dura” se sentia entre uns corredors que, després, han descobert a bon ritme altres punts de l’anella olímpica, com el Palau Sant Jordi, la Torre de telecomunicacions, les Piscines Bernat Picornell o l’INEFC. Un any més, la prova també els ha portat a recórrer els carrers, places i tallers d’artesans del barri d’Andalusia al Poble Espanyol. “En passar pel Poble Espanyol m’he distret i he recuperat aire i sensacions. Ha estat molt entretingut i m’ha vingut molt bé perquè estava patint perquè sabia que tenia a la segona molt a prop”, explicava Irene Batlle (39’57 ”), guanyadora en categoria femenina després de superar per només 2” a Sílvia Segura a meta. El campió masculí, Mohamed El Ghazouany (33’38) ha marcat un ritme fort des de l’inici i s’ha distanciat ràpidament dels seus perseguidors, Francisco Macía i Roberto Garay. “Estic molt feliç, ha estat una cursa exigent, amb corredors molt forts però he gaudit molt”, deia El Ghazouany.

En el seu sisè any de vida, la Salomon Run s’ha consolidat ja com una cita especial, diferent i carregada de diversió i aventura: amb pujades i baixades, trams d’asfalt i de vegetació, els senders més recòndits de Montjuïc … i més de 1.000 esglaons en un circuit que els corredors han culminat en una línia de meta situada al costat de la Font Màgica. Així, fins a les 10: 30h del matí han anat arribant al final dels 10 quilòmetres els gairebé 3.000 participants que s’han posat el dorsal amb diferents objectius en ment, però amb un de compartit: divertir-se, córrer i descobrir Montjuïc amb les sabatilles de córrer posades.

Salomon Run Vertical: pur espectacle

Després de l’arribada dels últims participants, el bon ambient de la prova de 10km s’ha traslladat a la tercera edició de la Salomon Run Vertical. Poc més de 50 graons, els que pugen fins al MNAC, han posat a prova l’explosivitat i potència dels participants en diverses eliminatòries. Així, ronda a ronda, s’han definit 4 homes i 4 dones i una gran final, on en Nil Llarden i Alba Manzano s’han deixat la pell i han estat els més ràpids en l’esprint vertical. “Ha estat molt emocionant. A la final, abans de sortir, em sentia una mica insegura però a l’escoltar la gent animant, cridant el meu nom … m’he vingut amunt i ho he donat tot”, explicava Manzano. Desenes de persones s’han situat a banda i banda de les escales per aplaudir i animar als corredors i han gaudit amb el xou dels participants i, especialment, amb uns finals ajustats que s’han decidit per mil·límetres.

La Salomon Run col·labora amb l’Institut Guttman

En aquesta edició, Salomon s’ha sumat a l’Insitut Guttman per ajudar a començar noves vides contribuint a la neurorehabilitació de les persones amb una lesió d’origen neurològic. Així, més d’un 50% dels participants s’han unit a la causa i han contribuït amb un euro solidari en el moment de la inscripció a la prova. A més, al llarg de tot el cap de setmana, a l’estand de Salomon s’han venut samarretes, bidons i paraigües per sumar-se al projecte de l’Institut Guttman.