La Dark Polar Race viu la seva edició amb més nivell i participants

La Dark Polar Race viu la seva edició amb més nivell i participants

La Dark Polar Race viu la seva edició amb més nivell i participants

En la seva tercera edició, la Dark Polar Race ha tornat a regalar als seus participants un capvespre màgic sobre la neu de La Molina. Raül Rota i Anna Carné van ser els vencedors en categoria masculina i femenina després 10,5 quilòmetres i 560m de desnivell al llarg de l’estació d’esquí. Marc Traserra i Diego Arroyo van acompanyar a Rota al podi masculí, mentre que Silvia Zúñiga i Laia Aguilar van completar el femení. Tot en un any en què la prova ha superat el seu rècord d’inscrits amb gairebé 200 corredors. A més, la Dark Polar Race, organitzada per Pangea Attitude, era la segona i última cita de la 1a Copa Catalana de Snowrunning que ha coronat a Diego Arroyo i Anna Carné com els seus primers guanyadors.

Després del briefing i el lliurament de dorsals al village de la Pista Llarga, els primers protagonistes del dia serien els més petits. A les 17:30 es posaria en marxa la Snowrunning Kids Race que donaria un aire molt familiar a aquesta tercera edició de la Dark Polar Race. A les 18h arribaria el torn dels grans. Amb sol, un clima agradable i bones condicions meteorològiques, els participants arrencarien una aventura que els portaria, entre zones de pista i altres més verges, fins Alabaus abans de tornar fins a la línia de meta.
Entre els corredors amb dorsal, hauria vells coneguts de la prova: un Diego Arroyo segon en 2015 o un Sílvia Zúñiga que també es va quedar amb la plata en la primera i la segona edició. Eric Moya, Raül Rota, Marc Traserra, Josep Viñas, Gerard Morales, Anna Carné, Laia Aguilar o Laura Prat també figurarien en una línia de sortida amb molt nivell. Serien finalment Rota i Carnet els que creuarien en primer lloc la línia de meta de la Molina. Traserra arribaria només 29 segons més tard que Rota, i Rierol ho faria poc més d’un minut després. En categoria femenina, Zúñiga seria de nou segona a 1’50 ” de Carnet i entrant només 4 ” abans d’Aguilar. “Era una disciplina nova per a mi i tenia moltes ganes de provar-la. Hem gaudit molt en una cursa dura sobre neu humida “, explicava Rota.

A poc a poc anirien arribant la resta de participants fins a un village en què el brou, la xocolata calenta i les fogueres els ajudarien a recuperar forces i entrar en calor fins al lliurament de premis. A més de als guanyadors de la tercera edició de la Dark Polar Race, també es premiaria als vencedors de la 1a Copa Catalana de Swnorunning. Després de la Polärtic disputada a la Vall de Núria, la Dark Polar Race era la segona i última parada d’una competició que ha coronat a Diego Arroyo -tercer a la cita de La Molina i vencedor en la Polärtic- i Anna Carné -guanyadora d’ambdues proves-.

El Snowrunning ha omplert un cop més de corredors les pistes d’esquí de l’estació de la Cerdanya: acostant una disciplina jove però que cada vegada té més adeptes i descobrint-la Molina des d’un nou punt de vista. La Dark Polar Race tanca, a més, la seva edició més multitudinària, familiar i, alhora, amb més nivell després d’acollir a petits i grans en un capvespre corrent sobre la neu.

Classificació masculina general
1. Raül Rota – 55’45”
2. Marc Traserra – 56’14”
3. Diego Arroyo – 56’47”
Classificació femenina general
1. Anna Carné – 1h10’25”
2. Silvia Zúñiga – 1h12’15”
3. Laia Aguilar – 1h12’20”