Tavascan vola amb la segona cita de les Fly Running Series

Tavascan vola amb la segona cita de les Fly Running Series

Tavascan vola amb la segona cita de les Fly Running Series

Aquest cap de setmana Tavascan ha acollit la segona cita de les Fly Running Series. El circuit més alpí i salvatge de les proves va oferir dues baixades; la crono en format individual i el avalanche, la posterior baixada conjunta que va decidir els guanyadors. La victòria final va ser per a Josep Roset (12’54 ”), seguit d’Eduard Solanes (13’45 ”) i Alex Iranzo (14’00). Mentre que en la classificació femenina Maria Marí (18’55 ”), Monica Tomas (19’50 ”) i Anna Pastor (23’00 ”) van formar el podi.

El temps es preveia inestable i amb baixes temperatures i el dissabte va aparèixer amb pluja i neu a les cotes més altes. Tot això va suposar un repte més gran i espectacle per als corredors que van poder gaudir encara més de les millors baixades de les muntanyes de la Vall de Cardós.

Tavascan va rebre als primers corredors i acompanyants divendres, els que van aprofitar l’ocasió per conèixer la zona i fer ús de les promocions i ofertes que s’oferien amb les Fly Running Series. Eren moltes les possibilitats i activitats que es donaven per gaudir de la muntanya i conèixer l’espectacular Vall de Cardós durant el cap de setmana a Tavascan. El mateix divendres es van lliurar els primers dorsals de la competició i es va organitzar un briefing i una xerrada amb Josep Roset, corredor de muntanya de la Selecció Catalana a les 20h a la sala polivalent de Tavascan.

Dissabte a les 8h del matí es van lliurar els últims dorsals de la prova i es va acompanyar d’un petit briefing. A les 9: 30h els corredors van començar a pujar amb el telecadira a la zona de sortida palpant ja el moment d’enlairar-i sobrevolar Tavascan. A les 10: 00h va tenir lloc la sortida de la crono a la Pleta de Montareny fins al Refugi de Pleta del Prat: una baixada de 2,1km amb 558m de desnivell negatiu que serviria per establir l’ordre de sortida de la avalanche. Eduard Solanes i Josep Roset serien els més ràpids en categoria masculina i Monica Tomas i Anna Pastor en la femenina.

Després de la crono es va fixar l’ordre de sortida per calaixos del proper i definitiu repte: la avalanche de 3,3km i 735m de desnivell negatiu. La segona baixada veuria modificat lleugerament el seu recorregut per les condicions meteorològiques i arrencaria a les 12h des del punt de llançament, la Pleta de Montareny, passant per l’espectacular estany de Mascarida. En 12’54, el primer corredor, Josep Roset va creuar la meta per fer-se amb la victòria de la segona cita de les Fly Running Series, seguit d’Eduard Solanes (13’45 ”) i Alex Iranzo (14’00 ”) . En categoria femenina, Maria Marí seria la més ràpida amb un temps de 18’55, Monica Tomas (19’50 ”) i Anna Pastor (23’00 ”) la acompanyarien al podi. Després de la prova, els corredors van poder gaudir d’un complet esmorzar al Refugi de Pleta del Prat.

La segona prova de les Fly Running Series ha estat molt més que dues baixades, ha estat un cap de setmana de natura salvatge i alpina. On tots, corredors i acompanyants, han pogut conèixer la preciosa Vall de Cardós i gaudir d’uns dies de trail running entre amics.

Córrer volant o volar corrent. Així és el Fly Running, la modalitat més jove del trail, apta per a qualsevol esportista amb ganes de viure noves experiències. ¿L’objectiu? Gaudir d’un descens vertical fins a la línia de meta. Després enlairar a La Molina i seguir a Tavascan, les Fly Running Sèries donen pas a l’última prova a la Vall de Núria (22/7/17) que atorgarà un 20% més de puntuació i decidirà els guanyadors finals de les Seires. Les inscripcions ja estan obertes a www.flyrunning.com. Serà una oportunitat única per recórrer un camí històric: el que va del Santuari de Núria a Queralbs.