10 anys corrent pels Pirineus: la Salomon Ultra Pirineu obre preinscripcions

10 anys corrent pels Pirineus: la Salomon Ultra Pirineu obre preinscripcions

10 anys corrent pels Pirineus:
la Salomon Ultra Pirineu obre preinscripcions

A l’octubre de 2009 Bagà va acollir per primera vegada la Salomon Ultra Pirineu, Jessed Hernández i Corinne Favre van ser els guanyadors d’aquella edició. Des de llavors han passat 10 anys i fins 4.295 corredors han fet realitat el somni de creuar també aquesta línia de meta.

Des d’avui fins al 5 de febrer a la web de l’Ultra Pirineu ja es poden realitzar les preinscripcions per a aquesta desena edició, que disposa de 1.000 dorsals. La prova, que consta de 110km i 6.800m de desnivell, tindrà lloc el cap de setmana del 29 de setembre de 2018 en el Parc Natural del Cadí Moixeró.

En cas de superar els 1.000 preinscrits, es realitzarà un sorteig el dia 8 de febrer a l’Ajuntament de Bagà. En la passada edició, corredors de fins a 50 països del món es van enfrontar al repte de la Salomon Ultra Pirineu i s’espera que enguany la prova segueixi amb el procés d’internacionalització que va portar a corredors de Guatemala, Índia, Angola o Letònia fins a Bagà.

I és que es tracta d’una prova ja consolidada dins del panorama internacional de curses de llarga distància i per a molts corredors de muntanya és una cita ineludible al calendari. A causa del seu èxit, el 2014 es van incorporar dues curses més, la Marató Pirineu i la Nit Pirineu.

Altetes d’elit ja han confirmat la presència en una prova que el 2017 van guanyar Pablo Vila i Maite Maiora i que tornarà, un cop més, a formar part del circuit mundial de les Skyrunner World Series. Per poder participar a la prova, els corredors hauran d’aportar un document que justifiqui la seva participació en alguna marató de muntanya durant l’últim any.

Per altra banda, per celebrar aquesta desena edició es presenten algunes sorpreses i novetats com la introducció d’una nova modalitat de mitja marató, les inscripcions de la qual s’obriran el mes d’abril.
A més, totes dues curses, la Salomon Ultra Pirineu i la mitja marató oferiran dues places per participar a la Salomon Ultra Running Academy i a la Salomon Running Youth Academy, respectivament.

Les inscripcions per a la Marató Pirineu i la Nit Pirineu obriran el proper 13 de febrer.