La Marató Pirineu i la Nit Pirineu obren inscripcions

La Marató Pirineu i la Nit Pirineu obren inscripcions

La Marató Pirineu i la Nit Pirineu obren inscripcions

Un any més, la desena edició de la Salomon Ultra Pirineu ha superat els 1.000 dorsals disponibles. Després del sorteig realitzat la setmana passada ja es coneixen els afortunats que podran començar a entrenar per als 110km amb 6.800m de desnivell positiu que recorre el Parc Natural del Cadí Moixeró.

Per la seva banda, la Marató Pirineu i la Nit Pirineu, germanes de la prova reina, obren inscripcions avui. La Marató Pirineu, que disposa de 1.000 dorsals, recorre 45km i 2.400m de desnivell positiu de la part cerdana del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb inici i final a Bellver de Cerdanya i que condueix als atletes a coronar un dels punts més emblemàtics de la Serralada del Cadí, el pas dels Gosolans. En l’última edició Kilian Jornet va establir un nou rècord de la prova amb 3:44:28 i va protagonitzar un gran espectacle juntament amb Nicolas Martín, que va creuar la meta només 26 segons després. Al podi femení, Ruth Croft també va marcar un nou rècord de la cursa amb 4:19, per davant de Laura Orgué, que va arribar segona en el seu debut en marató.

La Nit Pirineu, que disposa de 200 dorsals, tornarà a il·luminar amb els frontals dels corredors la pujada des de l’estació d’esquí de la Molina fins Niu de l’Àliga, el refugi de muntanya guardat més alt de Catalunya. Consta de 860m de desnivell positiu en només 5 quilòmetres, en les dues últimes edicions s’ha imposat el jove Jan Margarit i, l’any passat, va arribar primera Clàudia Sabata.

Es tracta de la cinquena edició de les dues carreres, que van néixer el 2014 a causa del èxit de la Ultra, que compleix ara 10 anys. Les inscripcions de la Marató es poden realitzar en aquest enllaç i les de la Nit en aquest altre, ambdues fins que s’exhaureixin les places.

Al mes d’abril s’obriran les inscripcions per a la nova modalitat de mitja marató, de la qual es coneixeran els detalls més endavant, que neix per celebrar el desè aniversari de la Salomon Ultra Pirineu.