L’Ultra Pirineu més internacional de la història està al tocar

L’Ultra Pirineu més internacional de la història està al tocar

L’Ultra Pirineu més internacional de la història està al tocar

A dos mesos de l’inici d’una de les proves més icòniques del calendari de trail running mundial, la Salomon Ultra Pirineu comença a engegar la seva maquinària. Aquesta novena edició que arriba serà probablement la més internacional, i corredors vinguts d’arreu del món es trobaran en una de les tres curses que discorreran pel Parc Natural del Cadí Moixeró.

L’Ultra Pirineu 2017 promet més que mai, i no només pel gran nombre d’atletes d’elit que ja han confirmat la seva assistència, sinó per la diversitat i la gran varietat de nacionalitats que hi haurà en les tres curses. Avui ja s’hi aglutinen més de 50 nacionalitats entre tots els corredors i corredores que rebrà el Pirineu el cap de setmana del 22 al 24 de setembre.

La novena edició de l’Ultra Pirineu sumarà més de 10 noves nacionalitats entre els seus participants. Gairebé tots els indrets del món hi tindran representació i destaquen països com Guatemala, Indià, Angola, Filipines, Letònia o Uruguai.  La consolidació de l’Ultra Pirineu arreu del món és latent i fa que cada any més corredors apuntin la cita al seu calendari de carreres per no faltar-hi. Dintre dels corredors més nombrosos s’hi mantenen els espanyols, seguits dels francesos, els portuguesos, els britànics, els polonesos i els sudamericans.

L’elit del trail es segueix sumant a l’Ultra Pirineu

La llista de corredors internacionals confirmats a la cita segueix augmentant. Si Kilian Jornet ja havia confirmat la seva presència, altres noms destacats s’afegeixen a la llista.

A la sortida de la Salomon Ultra Pirineu, la batalla estarà servida entre joves promeses com Pau Capell Cristofer Clemente amb vells coneguts del recorregut com Miguel Heras o JessedHernández. En el planter femení destaca la tornada de la quatre vegades guanyadora de la prova, Núria Picas, que s’enfrontarà amb la vigent campiona Gemma Arenas i amb la nepalí Mira Rai, segona el 2015.

La Marató Pirineu presenta aquest any un plantell excepcional. En categoria femenina s’espera un enfrontament molt emocionant entre grans figures com són la neozelandesa Anna Frost (doble vencedora de la Hardrock), la francesa Caroline Chaverot (guanyadora de UTMB 2016), la suizaAndrea Huser (guanyadora el 2016 de la Diagonale des Fous), l’americana Stevie Kremer (ganadora de las Skyrunner World Series en 2014) o Oihana Kortazar, vigent recordwoman de la Marató Pirineu. En categoria masculina, tampoc hi faltarà rivals entre el vigent campió Ismail Razga que s’enfrontarà a noms com el britànic Tom OwensMarc Lauenstein (3r a Zegama 2017), Tòfol Castanyer (2n UTMB) o Pablo Vilallobos (2n a la Marató Pirineu el 2016).

Dorsals disponibles per la Nit Pirineu i la PIrineu XS

La Nit Pirineu, la prova més explosiva de l’Ultra Pirineu serà l’encarregada d’inaugurar el cap de setmana del trail. L’edició passada ja va estar molt marcada pel gran nivell dels seus participants, i aquest any tornen alguns dels millors especialistes del món. Hi destaca Laura Orgué,  Jan Margarit, guanyador de l’edició passada, i en Marc Pinsach. Els dorsals per la Nit Pirineu encara estandisponibles a la web de la prova.

També queden dorsals disponibles per la cursa infantil Pirineus XS, que posarà a prova als més petits de la casa. Aquesta prova està organitzada per l’Escola Trail de l’Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà, els Amics de l’Atletisme de Bagà i la col·laboració de l’Ajuntament de Bagà. Els més petits, també tenen l’oportunitat d’apuntar-se i gaudir del trail als set circuits que s’hi han organitzat per edats d’entre 5 a 18 anys en les carreres Pirineu XS.