Les inscripcions de l’Andorra Ultra Trail Vallnord obriran el 13 de novembre

Les inscripcions de l’Andorra Ultra Trail Vallnord obriran el 13 de novembre

Les inscripcions de l’Andorra Ultra Trail Vallnord obriran el 13 de novembre

Encara amb el record de l’Edició X recent, l’Andorra Ultra Trail Vallnord de 2019 ja escalfa motors amb l’obertura, el proper 13 de novembre, de més de 3.000 inscripcions per a les cinc curses i les dues marxes populars, una d’elles, el Tamarro, novetat d’enguany.

Del 16 al 21 de juliol, Andorra tornarà a ser l’escenari d’un dels esdeveniments de trail running més importants del panorama mundial. L’espectacularitat de les muntanyes i els grans paisatges, l’escalfor del públic d’Ordino i els valors claus com la solidaritat i la superació fan que corredors de més de 50 nacionalitats es trobin any rere any a la línia de sortida. L’any passat als participants habituals de França, Regne Unit o Espanya se n’hi afegien per primer cop d’altres provinents de territoris com Aràbia Saudita, Cròacia, Costa Rica, Indonèsia, Pakistan o Tailàndia.

D’aquesta manera, l’Andorra Ultra Trail Vallnord segueix creixent i trepitja amb força un any més amb curses de diferents distàncies per a tot tipus de corredors.

Cinc curses i dues marxes: Eufòria es consolida i neix el Tamarro

Eufòria, la prova més llarga de l‘Andorra Ultra Trail Vallnord, és probablement la més dura però també de les més especials. 150 parelles poden inscriure’s per recórrer els 233 km i 20.000 m de desnivell positiu que es realitzen en semiautonomia per un recorregut que passa per les crestes i els pics més espectaculars del país. Precisament el companyerisme, el suport i la compenetració entre les parelles fa que sigui una cursa única en què, tot i no haver-hi marcatge, els corredors estan constantment controlats gràcies a les balises GPS. Eufòria és ja una cursa consolidada en la seva tercera edició i on l’any passat va finalitzar-la un 61% de les parelles, una gran aventura que posa a prova els més valents.

La Ronda dels Cims, de 170 km i 13.500 m de desnivell positiu, continua sent la prova reina de l’esdeveniment i disposa de 450 dorsals. Enguany, la base de vida situada al Pas de la Casa (km 130) tindrà modificacions i serà molt més confortable per als corredors. El recorregut, que combina diferents terrenys, té com a punt més alt el sostre del país, el Pic del Comapedrosa a 2.942 m.

El Mític, de 112 km i 9.700 m de desnivell positiu, també veu un canvi en la base de vida de Bordes d’Envalira que passa a Grau Roig per oferir un major confort als corredors. 500 dorsals són els disponibles per travessar els paratges més salvatges i emblemàtics d’Andorra.

La quarta i última prova de llarga distància, el Celestrail, de 83 km i 5.000 m de desnivell positiu, disposa de 500 dorsals per a aquells que vulguin gaudir d’una magnífica volta de 50 milles, exigent i salvatge, a tot el país, ideal per als corredors que volen iniciar-se en el món de les ultres.

La Marató dels Cims és la que té més dorsals disponibles, 750, i és ja una prova totalment consolidada amb 42,5 km i 3.000 m de desnivell positiu en un recorregut de somni per les Valls del Nord d’Andorra.

El Solidaritrail és la marxa popular solidària de 10 km i 750 m de desnivell positiu apta per a tots els públics, inclús per a persones amb alguna discapacitat. Consta de 700 dorsals i està dirigida a tots els amants de la natura que vulguin passar una bona estona. Aquest any la novetat serà que els menors d’edat estaran cronometrats i els guanyadors premiats. La cursa també tindrà lloc al mateix temps en un altre país, com va ser el cas de l’any passat a Bolívia, per donar suport a persones en dificultats socioeconòmiques i sanitàries o en situació d’exclusió social. Efectivament, l’import de les inscripcions d’enguany aniran íntegrament a ONG que organitzin Solidaritails arreu del món.

En aquesta edició, com a novetat, neix la germana petita del Solidaritrail, el Tamarro, de 2,5 km i 50 m de desnivell positiu per als més petits i també de caràcter solidari i inclusiu, que tindrà lloc el dissabte al matí.

Juntament amb l’esperit de superació i l’espectacularitat de les muntanyes andorranes, la solidaritat serà la gran protagonista i tots els participants en el moment d’inscriure’s podran fer un donatiu per alguna de les tres associacions que s’ofereixen al formulari. A més, l’organització també els hi farà un donatiu de 4 € per cada finisher de les diferents curses.

En l’edició de l’any passat es van recaptar més de 6.000€ que es destinaran a tres organitzacions sense ànim de lucre: Cooperand, ASL i Oxfam Intermon. Els donatius des del 2009, data de creació de l’esdeveniment, pugen a més de 44.000 €.

Un esdeveniment de gran valor per Andorra

L’Andorra Ultra Trail Vallnord configura un esdeveniment d’enorme importància per al país dels Pirineus i deixa una gran petjada econòmica. L’any passat, més de 5.000 persones d’arreu del món van viatjar fins a Andorra per viure l’edició X, ja fos participant en alguna de les curses o acompanyant i donant suport als corredors. Tot això es va traduir en més de 20.000 pernoctacions i un impacte econòmic de prop de 2,5 milions d’euros.

Per tal de repetir l’èxit i que un any més tot surti perfecte, l’organització compta, un cop més, amb el suport imprescindible dels patrocinadors, de més de 400 voluntaris i voluntàries, personal de servei sanitari i de seguretat que treballaran de valent perquè l’Andorra Ultra Trail Vallnord sigui un esdeveniment per al record.