La Salomon Ultra Pirineu 2019 obre preinscripcions

La Salomon Ultra Pirineu 2019 obre preinscripcions

La Salomon Ultra Pirineu 2019 obre preinscripcions

Després de celebrar el seu desè aniversari, la Salomon Ultra Pirineu ja mira cap al futur i es prepara una onzena edició plena de sorpreses i novetats. Així, al 2019, dos nous noms s’uniran al cartell de proves que formen part d’un dels esdeveniments de trail running més importants del calendari: la Sky Pirineu i la Trail Pirineu.

La Sky Pirineu, amb els seus 36km i 2500m de desnivell positiu, és pur Sky Running. Amb sortida i arribada a Bagà, recorre alguns dels paratges més emblemàtics del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb un ascens fins al refugi més alt del Pirineu Oriental, Niu de l’Àliga (2510m); amb el seu pas per Penyes Altes (2260m) o el descens per ‘Empedrats’, on la pedra es fon amb l’aigua. La Sky Pirineu serà, a més, l’última cursa del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series 2019.

Després de complir 5 anys, la Marató Pirineu es reinventarà al 2019 i donarà pas a la nova Trail Pirineu. Des de Bellver de Cerdanya, la Trail Pirineu proposa 56km i 2800m de D +, afegint-li alguns quilòmetres i desnivell al recorregut de la Marató amb un nou tram que unirà Aguiló amb Martinet i es desviarà cap a Estana i Béixec per oferir als participants unes vistes espectaculars de la serra del Cadí. Així, manté el pas pel refugi de Cortals de l’Ingla, la pujada fins al mític pas dels Gosolans (2430 m) i el descens cap al refugi de Prat d’Aguiló i simplement substitueix el tram entre Aguiló i Martinet per un altre de més llarg i millorat.

La Sky Pirineu i la Trail Pirineu s’uneixen a la Ultra Pirineu (110km), la Mitja Pirineu (19km), la Nit Pirineu (KV) i la Pirineu XS per completar el cartell de proves que formaran part de la Salomon Ultra Pirineu el 2019 .

Salomon Ultra Pirineu 2018: més de 4 milions d’impacte econòmic en el territori

La Salomon Ultra Pirineu ja pensa en el 2019 després d’un any en el que novament ha tornat a tenir un impacte positiu sobre el territori. L’organització de la prova, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ​​ha realitzat una enquesta entre tots els participants d’aquesta última edició. Fins a un 60% dels corredors han col·laborat en l’enquesta i, d’ella, es pot extreure que la cita ha tingut un impacte econòmic sobre la zona de 4,4 milions d’euros.