Les Fly Running Sèries s’enlairen a La Molina i volen cap Tavascan

Les Fly Running Sèries s’enlairen a La Molina i volen cap Tavascan

Les Fly Running Sèries s’enlairen a La Molina i volen cap Tavascan

El primer circuit de descens vertical ja està en marxa. Aquest cap de setmana, La Molina ha acollit la primera prova de les Fly Running Series: tres carreres que tenen a les baixades com a protagonistes i que visitaran també Tavascan (2017.07.01) i la Vall de Núria (2017.07.22 ). Xavi Valls (13’18 ”) i Lali Masriera (17’13 ”) es van endur la victòria després de volar des de la zona de la Tossa fins al Llac de la Molina a la avalanche.

Sota un sol radiant, després del lliurament de dorsals i el briefing, a les 11h esperava la sortida de la crono, mentre que a les 13h s’enlairaria la avalanche. A la crono els corredors sortirien un per un per gaudir d’un descens de 3’9km i 720m de desnivell negatiu. Primer els esperaria una zona una mica més ampla, després els girs i peralts del Bike Park i per acabar un tram de bosc, en el qual els participants demostrarien la seva tècnica i destresa. José Carlos Díaz seria el més ràpid en categoria masculina (13’44 ”), amb Xavi Valls segon (14’40 ”) i Juan Garcia Chicano (14’50 ”) tercer. Entre les dones, Lali Masriera, corredora que ve del canicross, sorprendria amb un temps de 17’43 ” i marcaria diferències amb Viola Pusok (20’08 ”) i Sylvi Geraldine López (20’48 ”). La crono serviria per establir l’ordre de sortida per calaixos del proper repte: la avalanche.

Després de gaudir dels senders de la Molina de forma individual, a les 13h arribaria un dels moments més espectaculars de la prova: la sortida conjunta de la avalanche. El grup arrencaria des de La Tossa i seria Xavi Valls el primer en creuar la meta del Llac de l’estació per fer-se amb la victòria (13’18 ”), seguit d’Alex Iranzo (13’37 ”) i Esteban Soto (13 ’46’ ‘). En categoria femenina, Masriera seria de nou la més ràpida arribant en tan sols 17’13 ”, amb Pusok (19,05 ”) i Geraldine López (20’38 ”) segona i tercera.

Córrer volant o volar corrent. Així és el Fly Running, la modalitat més jove del trail, apta per a qualsevol esportista amb ganes de viure noves experiències. ¿L’objectiu? Gaudir d’un descens vertical fins a la línia de meta. Després enlairar a la Molina, les Fly Running Series, organitzades per Pangea Attitude, visitaran Tavascan (1/7/17) i la Vall de Núria (22/7/17). Les inscripcions per a les dues últimes cites ja estan obertes a www.flyrunning.com.