Top 10 al Campionat d’Europa per Clàudia Galicia

Top 10 al Campionat d’Europa per Clàudia Galicia

Top 10 al Campionat d’Europa per Clàudia Galicia

Clàudia Galícia ha participat aquest matí al Campionat d’Europa de MTB en la modalitat de Marató (XCM). La biker de Torelló arribava a la cita després de signar un bon inici de temporada amb victòries en diferents proves al voltant d’Espanya. No obstant això, la prova que es disputava a la localitat de Sigulda, a Lituània, era un dels grans compromisos de la temporada per l’atleta.

Galícia ha complert amb els seus objectius, ja que ha aconseguit acabar la prova en el top 10, signant un vuitè lloc lluitant fins a l’últim moment per la medalla de xocolata i aconseguint així el seu millor resultat en una cita europea. A més, s’ha situat com a primera espanyola dins de la classificació.

Clàudia Galícia arribava el dijous a Lituània i després de reconèixer durant dos dies el circuit prenia la sortida aquest matí en un circuit de 82km amb un desnivell positiu de 1.382m al voltant dels turons de Sigulda, lloc de pelegrinatge de tots els ciclistes de Lituània. Més de 200 atletes de 30 nacionalitats participaven també en la prova, on nombrosos assistents s’han acostat a animar els bikers.

Des de la sortida Galícia se situava en un grup davanter, lluitant colze a colze per les primeres posicions. Gestionant bé el ritme i les sensacions anaven avançant els quilòmetres, i Galícia es trobava bé físicament. El grup que formaven de la quarta a la novena corredora anaven molt juntes i sabien que tot hauria de jugar-se en els últims compassos de la prova. En l’última pujada Galícia atacava i se situava en les posicions capdavanteres, però potser l’atac una mica precipitat li ha impedit seguir el ritme i ha arribat a la meta en vuitena posició. En menys de trenta segons han entrat aquest grup de corredores, de manera que la victòria de xocolata ha estat molt a prop de Galícia, que explicava: “Potser he atacat abans d’hora i finalment ho he pagat, però malgrat tot estic molt contenta perquè veig que he estat molt a prop de la quarta posició. Crec que aquest és un bon camí que he de continuar i faig una valoració molt positiva d’aquesta carrera “.

Amb aquesta vuitena posició, Clàudia Galícia espera poder aconseguir una posició per al campionat del món. Mentrestant, participarà en la Trencalòs el proper 18 de juny, una de les clàssiques del país i per poder gaudir de la festa del ciclisme.