Oriol Cardona, guanyador de la Buff Epic Trail

Oriol Cardona, guanyador de la Buff Epic Trail

Oriol Cardona, guanyador de la Buff Epic Trail

El corredor de Banyoles contínua liderant les Migu Run Skyrunner World Series. Aquest cap de setmana ha consolidat aquesta primera posició gràcies a la seva victòria en la primera prova de la Copa del Món disputada als Pirineus, la Buff Epic Trail, de 42km i 2.900m.

Després de disputar dues maratons com Zegama i la Marató del Mont Blanc en l’últim mes, Oriol Cardona arribava a la Buff Epic Trail amb la intenció d’enfrontar-se amb els seus rivals més directes, com Ruy Ueda, per mantenir el liderat de la Copa del Món . Finalment, el corredor de Banyoles, ha necessitat 4 hores i 8 segons per deixar clar que aquest any està disposat a posar les coses molt difícils als seus rivals en les migu Run Skyrunner World Series imposant-se a aquest carrera per davant de Jonathan Albon i Zaid Ait Malek.

La cursa començava a les 8:00 del matí a Barruera, un poble situat als peus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. De fet, ha estat la zona perifèrica del parc l’escenari on s’ha brindat aquesta gran cursa. Tot i que l’Oriol era conscient del seu bon estat de forma, tenia alguns dubtes de com podia reaccionar el seu cos després de tantes carreres seguides.

Per això, des d’un bon inici, Cardona ha deixat el comandament de la carrera a les seves principals rivals, conscient que la prova seria molt llarga i que les coses es podrien decidir en el tram final. Tot i mantenir-se en sisena posició durant els primers 10km de carrera, Oriol ha anat trobant un ritme còmode corrent i se situa per darrere del japonès, Ruy Ueda.

En el transcurs de la cursa la primera posició ha estat molt cara, i tot i que semblava que els dos principals aspirants a aquesta Copa del Món es jugarien la primera plaça de la Buff Epic Trail, corredors com Jonathan Albon i Zaid Ait Malek també han entrat a disputar la prova en els últims quilòmetres.

Finalment, després de disputar una cursa molt sòlida, Oriol Cardona s’imposava als Pirineus, fent una cursa de menys a més, controlant al principi i aprofitant el seu bon estat de forma per rematar la feina ben feta durant tots aquests mesos. Dos minuts més tard, Jonathan Albon entraria en segona posició i completaria Zaid Ait Malek.

Resultat més que satisfactori per al corredor de Banyoles que valorava així la seva victòria: “Estic molt content per com ha anat la cursa, no esperava quedar primer avui. Sobretot tenint en compte que la cursa era molt llarga. Per això des del principi he intentat fer la meva carrera, sense passar-me i això ha donat resultat. he avançat a Ruy Ueda en l’última pujada i he hagut de controlar a Jonathan baixant. la satisfacció de guanyar a casa és increïble “.

Després d’aquesta cursa, Oriol Cardona té més a prop el merescut descans que va planificar per al mes d’agost. Només li queda per disputar la Dolomyths Run Skyrace el proper 21 de Juliol a Canazei, prova de les Golden Trail Series. Després d’aquesta carrera a Itàlia, el corredor de Banyoles podrà aturar sabent que ja té els deures fets en les migu Run Skyrunner World Series, on ja es va classificar per a la gran final que es disputarà a la Limone Skyrace el 19 d’Octubre.