Núria Picas, tercera a l’Ultra SkyMarathon Madeira

Núria Picas, tercera a l’Ultra SkyMarathon Madeira

Núria Picas, tercera a l’Ultra SkyMarathon Madeira

Després d’arrencar la temporada amb una victòria al Trail Menorca Camí de Cavalls, avui Núria Picas ha creuat la línia de meta de la Ultra SkyMarathon Madeira en tercera posició i amb un temps de 6 hores i 57 minuts en una cursa molt tècnica i exigent de 55,6 km i 4121 metres de desnivell positiu.

La batalla fins a línia de meta ha estat llarga i dura, amb contrincants tan potents com Ragna Debats, guanyadora de la cursa, Emelie Forsberg, en segona posició, Mira Rai o Hillary Gerardi. La prova de l’arxipèlag portuguès, que forma part de les Migu Run Skyrunner World Series, amaga un elevat grau tècnic passant per boscos i penyasegats i amb passos que exigeixen grimpades de grau II en alguns casos exposats. Per tant, Picas s’enfrontava a un dels primers reptes més dificultosos de la temporada i amb competidores d’alt nivell internacional.

La corredora catalana ha dosificat forces i ha anat de menys a més. Partint des de Santana i sumant gairebé 1200 m positius en només 7 km la cursa començava amb una pujada exigent seguint fins al cim més alt de Madeira, Pico Ruvio, de 1861 m, on Núria Picas se situava en el top 10. A partir d’aquí Picas ha aprofitat el seu punt fort, les baixades, i en un llarg descens fins al km 35 ha remuntat posicions per situar-se en zona de podi, mantenint el tercer lloc fins a creuar la línia de meta.

“És la primera gran cursa de la temporada i poder ser en aquest podi és molt especial. M’he sentit molt bé i estic molt contenta del resultat ja que el nivell de les rivals era molt alt i la cursa era molt tècnica i poc corredora; és un bon test de cara les properes proves”, assegurava Picas.

La propera cita de Núria Picas serà el 22 de juny a Itàlia, on correrà la Lavaredo UltraTrail, de 120 km i 5800 metres de desnivell positiu.