Núria Picas domina a la BUFF Epic Run Aigüestortes

Núria Picas domina a la BUFF Epic Run Aigüestortes

Núria Picas domina a la BUFF Epic Run Aigüestortes

Núria Picas ha vençut per segon any consecutiu a la Buff Epic Run Aigüestortes. Picas ha tardat 17h i 35m a completar els 105km de recorregut per el parc nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, acumulant fins a 7.000m de desnivell positiu. A més de fer-se amb la primera posició en categoria femenina, Picas ha acabat la prova en sisena posició de la classificació general.

 

La Buff Epic Run Aigüestortes planteja un repte esportiu en un entorn excepcional, rodejant el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb sortida i arribada a Barruera. Els participants han tingut que enfrontar-se a pendents positives de 56% i cims que superen els tres mil metres d’altura passant per valls, barrancs, rius, cascades, muntanyes i llacs del parc natural que són els que aporten la bellesa al circuit. Tot ell en un ambient d’alta muntanya, que sempre esta condicionat per la climatologia. Aquest any, les altes temperatures han set la major preocupació dels corredors, que han hagut de lluitar contra la deshidratació.

 

Al sortir el sol els participants de la Buf Epic Run deixaven enrere la localitat de Barruera per endinsar-se en un repte èpic al voltant del parc nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, l’únic de Catalunya. Des de la sortida, Picas s’ha situat a la punta de la classificació femenina, imposant un ritme constant. Cap de les seves rivals han pogut fer-li ombra al llarg del recorregut, que ha dominat amb mà de ferro.

 

Picas explicava: “Me trobat molt còmode durant tota la carrera, un recorregut que m’agrada molt. Tot i la calor he pogut menjar i beure be i anar avançant durant tot el dia. He sortit menys ràpida que l’any passat per poder gestionar bé l’esforç al llarg de la prova. Al final, tot aquest treball ha donat els seus fruits, i estic molt satisfeta d’haver pogut guanyar aquí per segona vegada, un any més no puc deixar d’agrair a la gent de la Vall de Boí tot el seu suport que ens han donat”.

 

Picas ha creuat la meta després de 17h 35m, i ha set rebuda com una heroïna a Barruera, arribant sisena en la classificació general.

 

A partir d’ara, Picas es centrarà en preparar el gran objectiu de la temporada, l’Ultra Trail del Mont Blanc.