Marc Pinsach fa història a l’Olla de Núria

Marc Pinsach fa història a l’Olla de Núria

Marc Pinsach fa història a l’Olla de Núria

Marc Pinsach fa pòquer de victòries a l’Olla de Núria i es converteix en l’únic atleta capaç de pujar quatre edicions consecutives a l’esgraó més alt del pòdium. L’atleta ha aconseguit la victòria després de creuar la meta amb un temps de 2:20:24.

“Estic molt content de la victòria i de sumar la quarta Olla de Núria. Ha estat una victòria molt suada i disputada i potser la que m’ha costat més però quan les coses costen fan molta més il·lusió”, comentava l’atleta en acabar la prova.

Amb el repic de campanes de les 9 del matí i des de davant al santuari de Núria, s’ha iniciat el circuit (42km i 1940m D+) que ha portat a tots els participants a recórrer els cims que envolten la Vall de Núria. Els atletes han vorejat la vall tot passant pel Puigmal (2913m), Pic de Finestrelles (2829m), Pic de Noucreus (2799m), Puig de Font Negre (2722m) o bé el Pic de l’Aliga (2471) i arribant altre cop davant del santuari de Núria.

Marc Pinsach, que arribava a la prova físicament bé i amb moltes ganes de la competició, ha hagut de batallar al costat del jove atleta de Madrid, Antonio Alcaide, que no li ha posat gens fàcil a Pinsach. En bona part del recorregut, els dos atletes han corregut junts tot i que Pinsach li treia algunes avantatges. No ha estat fins al tram final i ja a la última baixada, quan Pinsach s’ha pogut escapar i creuar la meta en solitari amb un total de 2:20:24, divuit segons més tard ho ha fet Alcaide. La tercera posició ha estat per Josep Viñas amb un temps de 2:27:15.

“És la Olla de Núria més disputada que he fet mai. Normalment ja anava sol a la primera pujada del Puigmal però aquest any he tingut l’Antonio al darrere i hem anat junts gran part del recorregut. Intentava deixar-lo però només aconseguia treure-li 10 metres i he optat per jugar-m’ho tot el tram final i ha sortit bé”, apunta Pinsach després de la cursa.