Kilian Jornet venç per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima

Kilian Jornet venç per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima

Kilian Jornet venç per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima

Després de guanyar per sisena vegada la Sierre Zinal fa dues setmanes, avui Kilian Jornet ha guanyat per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima (Val Masino, Itàlia) amb un temps de 6h09’19 ”, arrabassant la millor marca de la prova al nepalès Bhim Gurung, que el 2016 la va deixar en 6h10’44 ”. La cursa, de52km i 4.200m de desnivell positiu, és una de les més tècniques i complicades del planeta, coneguda per les seves morrenes glaceres, crestes afilades i exposades, senders costeruts, terreny pedregós, vessants amb neu i diversos punts clau equipats amb cordes fixes.

Després de donar-se el tret de sortida una hora i mitja més tard a causa de les condicions meteorològiques a Jornet l’esperaven 15 quilòmetres de pujada fàcil per camins ben traçats fins a arribar a Bocchetta Roma (2.894m), on començava la festa amb els primers senders rocosos. Des d’allà li quedaven per davant 7 passos per sobre dels 2.500 m d’altitud equipats amb cordes i cadenes, el terreny skyrunning del que més gaudeix Jornet. “És una carrera que m’agrada molt per la seva distància i tecnicitat”, afirmava l’atleta.

Diversos corredors de renom acompanyaven a l’atleta de la Cerdanya a la línia de sortida. Un d’ells era Alexis Sévennec, amb qui durant tot el recorregut ha compartit una bonica batalla alternant la primera posició fins a arribar al quilòmetre 37, al Passo Barbacane, on el català ha aconseguit distanciar-se del francès per aconseguir el pòquer de victòries. “Després d’estar tota la cursa al costat de Sévennec, en l’última pujada he apretat una mica i en la llarga baixada he anat controlant la distància”, explicava Jornet.

“En aquest final d’estiu estic intentant provar diferents distàncies en superfícies diferents per veure que tot funciona bé després de la lesió”, comentava. Tot això a menys d’una setmana de plantar-se a la línia de sortida dels 170km de l’Ultra Trail del Mont-Blanc divendres que ve a Chamonix.