Kilian Jornet guanya amb rècord la Skyrace Comapedrosa

Kilian Jornet guanya amb rècord la Skyrace Comapedrosa

Kilian Jornet guanya amb rècord la Comapedrosa Skyrace

Després d’establir una nova marca de velocitat a la Bob Graham Round i de guanyar al Marathon du Mont-Blanc, Kilian Jornet obté també la victòria amb rècord en la Skyrace Comapedrosa a Andorra amb un temps de 2h33’17 ”, completant el podi amb el suís Pascal Egli (2h36’29 ”) i el suec Petter Engdahl (2h39’12 ”). La cursa, de 21km i 2300m de desnivell positiu, curta però exigent, li ha servit a Jornet per comprovar que la cama segueix responent bé després de la lesió.

Des de la sortida a Arcalís, Jornet s’ha col·locat en el grup de cap, en una cursa dura, de molt nivell i molt lluitada des de l’inici juntament amb Engdahl, Egli i Wild fins al Refugi del Pla de l’Estany (10, 5 km). A partir d’allí ha apretat en la segona pujada de 2 km amb 1000m de desnivell positiu cap al cim del Comapedrosa (2.942m), el punt més alt de la cursa, i reservant forces per la baixada de més de 8km, que li servia al corredor de la Cerdanya per provar una vegada més com responia la cama de la lesió. “Cada vegada em trobo millor de la lesió, no he tingut cap molèstia a la baixada, que era llarga, i posava a prova la cama”, assegurava Jornet.

Jornet s’ha endut el rècord d’una carrera que forma part del circuit de les Skyrunner World Series i que el 2007, amb només 20 anys, ja ho va veure guanyar la seva primera Copa del Món. “Aquí em sento com a casa, tenia ganes de tornar, és una carrera amb molt nivell, una gran festa”, declarava Jornet en finalitzar.