Kilian Jornet aconsegueix sumar 23.486m de desnivell positiu en 24h

Kilian Jornet aconsegueix sumar 23.486m de desnivell positiu en 24h

Kilian Jornet aconsegueix sumar 23.486m de desnivell positiu en 24h

Kilian Jornet tenia per a aquest hivern un repte molt diferent a anys anteriors: volia provar-se a si mateix i comprovar quants metres de desnivell era capaç de fer en un dia. Així ho ha fet aquest cap de setmana al complex d’esquí de Tusten, a Noruega. Acompanyat d’amics i esquiadors del club local que s’han alternat per fer-li companyia, Jornet ha aconseguit sumar 23.486m de desnivell positiu.

M’agrada posar-me nous reptes per a testejar el meu cos, i volia saber quants metres de desnivell positiu era capaç de fer en un dia. Aquest any no competeixo a la Copa del Món d’esquí de muntanya pel que he canviat la meva entrenament i intento posar-me diferents reptes i mantenir la motivació“, explicava Jornet.

Jornet començava la jornada a les 10h del matí. Després d’esmorzar, preparar els esquís i escalfar, Jornet va posar en marxa el rellotge per començar el repte. El circuit va variar: al principi era una pujada de 4.4km amb aproximadament 550m de desnivell positiu amb baixada per fora de la pista. La segona baixada era de 3.6km amb 428m de desnivell. Un cop a baix, tornar a posar pells, hidratar-se, menjar, i tornar a començar.

A Jornet l’han acompanyat amics i familiars, que s’han anat alternant durant tot el repte. A més del suport del club d’esquí de Romsdal, Jornet ha comptat amb el suport de l’estació d’esquí, que li ha habilitat un espai perquè pogués realitzar el seu repte sense perill per als altres esquiadors.

Al pàrquing al costat de l’estació Jornet havia aparcat la seva furgoneta, que li ha servit de camp base on realitzar avituallament i breus pauses.

En les primeres 12 hores m’he trobat molt bé“, explicava Jornet, que afegia “he tingut quatre hores una mica més dures però seguia animat, i a més he comptat amb molta gent que ha vingut a acompanyar-me i mantenir la motivació. En les últimes 4h he tornat a sentir-me fort“.

En total, Jornet ha realitzat un total de 195km en 51 pujades amb els seus consegüents canvis de pells.

Al final, Jornet parava el crono en 23.486m després de 24h i somreia satisfet, comentant: “Ha estat molt interessant fer aquest test per veure com responia el meu cos“. Jornet havia pres com a referència la marca de Lars Erik, qui al maig de 2018 va registrar 20.939m de desnivell positiu en 24h. No obstant això, Jornet afegia: “Per a mi no es tractava de batre un rècord ja que les condicions, el desnivell i el material no eren iguals, però sí que m’ha servit la referència de Lars per inspirar-me per aquest repte personal“.

El repte ha estat filmat i es crearà una peça audiovisual que s’emetrà en les pròximes setmanes. Per a més detalls, es pot llegir la crònica de Kilian Jornet al seu web.

Temporada 2019 esquí de muntanya

Kilian Jornet afronta la temporada d’esquí de muntanya 2019 amb un calendari molt diferent a altres anys. Així, no participarà en cap prova de la Copa del Món ni tampoc en els Mundials. No obstant això, sí que participarà en dues carreres clàssiques per equips a finals de temporada: la Adamello (7 d’abril) i la Mezzalama (27 d’abril), segons explicava: “Aquest any em ve de gust fer front a les carreres d’una manera diferent, ja que porto molts anys competint. Faré poques curses però intentaré preparar-me bé per a totes. La competició és una cosa que em segueix motivant molt, però també m’agrada tenir temps per centrar-me en altres projectes com aquest que hem fet aquests dies.