Kilian Jornet aconsegueix la seva cinquena victòria a Sierre Zinal

Kilian Jornet aconsegueix la seva cinquena victòria a Sierre Zinal

Kilian Jornet aconsegueix la seva cinquena victòria a Sierre Zinal

Kilian Jornet ha tornat a una de les seves curses preferides del calendari, Sierre Zinal, i ha inscrit el seu nom per cinquena vegada en la història de la prova. Jornet torna sempre que pot a aquesta cita helvètica que, amb els seus 31km i 2.200m de D +, és una de les més populars del calendari de skyrunning. L’atleta de la Cerdanya ha creuat la meta primer amb un temps de 2h33’05 ” i ha aconseguit la seva cinquena victòria, igualant el rècord del mexicà Ricardo Mejía. “Estic molt content amb aquesta cinquena victòria. Quan vaig començar, Mejía era un ídol i mai vaig pensar que podria igualar-lo amb aquestes 5 victòries “, valora Jornet.

Després de passar les últimes setmanes a Tromsö, a Noruega, organitzant la Tromsö Skyrace, Kilian Jornet ha viatjat als Alps suïssos per gaudir d’una les seves carreres favorites, Sierre Zinal. Coneguda com la cursa dels cinc 4.000, presenta un recorregut envoltat de paisatges i cims emblemàtics i transcorre principalment per camins forestals, estretes i pedregoses sendes i durant més de la meitat del recorregut a més de 2.000m d’alçada. Nombrosos corredors amb opció a victòria han pres la sortida des de Sierre (533m) d’una prova molt ràpida, poc tècnica, en la qual sempre es viuen interessants duels entre corredors de diferents disciplines: atletes de muntanya, d’asfalt o vinguts del món de la orientació.

Jornet ha sortit ràpid i al km 2,5 ha començat a marcar el ritme en cap costat de l’anglès Robbie Simpson. Al pas per Ponchette (1.870m, km 7,5), seria quart a escassos segons del líder Geoffrey Gikuni Ndungu que marxaria al capdavant d’un grup format per set corredors. 4,5 km més tard, en Chandolin (2.000m, km 12), serien els mateixos atletes els que continuarien liderant la prova, ara amb Jornet de nou primer. Amb 20km ja completats, en Weisshorn (2.337m, km 20) arribaria un moment decisiu de la cursa: l’arribada al sostre de la prova en Nava (2.425m) i un tram de baixada fins arribar a la meta situada a Zinal (1.680 m). El colombià José David Cardona, al seu pas per Weisshorn, obriria una mica de distància respecte a la resta de corredors, quedant-se a pocs segons d’ell Ndungu i Simpson i, Jornet, a 57 ”. “La cursa ha sortit molt ràpida, amb el kenyà Ndungu, amb Petro Mamu, amb els colombians i amb Rob … A la pujada he estat amb ells, després a la plana m’han tret un minut però sempre he mantingut el contacte i en la part final, he anat pujant posicions “. Jornet es sentiria fresc per afrontar l’últim tram i acabaria per fer-se amb el liderat en el descens per entrar en meta, entre els aplaudiments del nombrós públic, en 2h33’05 ” aconseguint la seva cinquena victòria a Sierre Zinal, una prova que ja va guanyar en 2015, 2014, 2010 i 2009. “He passat a Rob a la part final. Estic molt satisfet perquè sempre és una carrera molt difícil. El nivell és molt alt i en un any en què no he corregut massa i he fet més muntanya, m’agrada veure que també puc córrer ràpid “, explica Jornet. A 14 ” segons d’ell arribaria el britànic Robbie Simpson (2h33’19 ”), mentre que Max King completaria el podi (2h34’03 ”).

Després de vèncer per cinquena vegada a Sierre Zinal, Kilian Jornet participarà a la mítica UTMB a principis de setembre.

Foto: Philip Reiter