Iker Karrera estableix un nou rècord a l’Alta Ruta dels Perduts

Iker Karrera estableix un nou rècord a l’Alta Ruta dels Perduts

Iker Karrera estableix un nou rècord a l’Alta Ruta dels Perduts

Amb una motxilla molt lleugera i amb la idea de retrobar-se amb les muntanyes. A l’agost de 2016 Iker Karrera va passar 5 dies caminant sense més objectiu que alimentar la vista, relaxar la ment i amarar-se de les muntanyes en tota la seva dimensió. Així, va completar per primera vegada l’Alta Ruta dels Perduts i va plantar la llavor d’un repte que ha completat aquest cap de setmana. L’atleta de Salomon ha establert la millor marca coneguda fins a la data en aquest trekking que envolta dos dels massissos més impressionants dels Pirineus, el del Mont Perdut i el del Vignemale. Karrera ha completat en només 13h42’16 ” els 92,84km i 6.035m de desnivell positiu que donen forma a l’Alta Ruta dels Perduts, marcant un rècord difícil de superar. Així, l’atleta de Salomon ha rebaixat en més de set hores el millor temps conegut fins a la data que estava en mans de Dani Magallón (20h50 ‘), segons certifiquen els refugis de l’Alta Ruta. “Tractar de millorar la marca que existia suposava un repte, un al·licient. A més, l’objectiu era també fer un entrenament de qualitat de cara a la meva participació en la Hardrock. Per dur i el tècnic del recorregut, fer l’Alta Ruta em podia anar bé “, explicava Karrera.

Després acomiadar-se de la seva dona, el guipuscoà arrencaria a les 4: 30h del matí del dissabte des del refugi de Bujaruelo amb la idea de completar una aventura entre França i Espanya i tornar al punt inicial en unes 16 hores. No obstant això, al llarg dels 92,84km, Karrera es mostraria sòlid i acabaria rebaixant els seus propis timings en gairebé 3 hores. Lleuger de material, amb el bàsic guardat a la motxilla S-lab de 8 litres que portaria a l’esquena, una Suunto al canell, les Sense Ultra en els peus i 30 euros d’emergència per si el repte no sortia bé i calia dormir en algun refugi. Així començaria Karrera l’Alta Ruta dels Perduts en Bujaruelo. “Tot el recorregut és força dur. Compta amb trams molt tècnics i no pots relaxar en cap moment. Ja des del principi vaig sortir bastant fort però vaig anar regulant. Potser el moment més difícil va ser a la pujada des del Refugi de Pineta fins al coll d’Añisclo, una pujada molt estesa i molt dura, on el sol pegava molt fort i vaig notar una mica el cansament “, analitzava Karrera.

Sortint de Pineta es canviaria durant uns quilòmetres les sabatilles per xancletes per superar un tram amb abundant aigua i utilitzaria grampons per superar la bretxa de Tucarroya. Cascades, boscos, rius … i canvis de paisatge en cada tram, l’Alta Ruta dels Perduts recorre les glaceres situats més al sud d’Europa i ofereix un veritable espectacle. Al llarg de les 13h42’16 ” de camí tan sols faria tres avituallaments curts en Gavarnier (km. 39’5), Pineta (km. 63,3) i Goriz (km. 75’7), amb un ritme mitjà en la ruta d’8,49 min / km. Seria just en l’arrencada quan marcaria el ritme més ràpid, arribant als 5’05 min / km i entre Goriz i Sarradets (del km. 75’7 al 83) coronaria el punt més alt, la Bretxa de Roland (2820m).

Així, poc després de les sis de la tarda del dissabte i després 13h42’16 ”, Karrera veuria aparèixer de nou el refugi de Bujaruelo on l’esperarien la seva dona, el seu nen i la seva cunyada. “En l’última baixada des de la bretxa de Roland em sentia fort i volia baixar de les 14h així que vaig estrènyer. El cos em va respondre al llarg de tot el repte i la valoració que faig és molt positiva. Per les característiques del recorregut crec que el temps final és bastant bo “. Seria el final d’un repte en què l’atleta de Salomon ha establert una nou rècord a l’Alta Ruta dels Perduts, rebaixant en més de set hores el millor temps conegut i tornant-se a connectar amb la muntanya.