Ida Nilsson s’uneix a Lymbus

Ida Nilsson s’uneix a Lymbus

Ida Nilsson s’uneix a Lymbus

Ida Nilsson és la última incoporació a l’equip d’atletes Lymbus. La flamant tricampiona de Transvulcània i la recent campiona de Zegama és la vuitena en unir-se a una llista formada per Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Marc Pinsach, Mireia Miró, Jan Margarit, Clàudia Galicia i Núria Picas.

Del tartan a la muntanya

L’atleta d’origen suec va iniciar la seva carrera sobre la pista d’atletisme, corrent 3000 metres tanques per l’equip suec en competicions com els campionats europeus o del món d’atletisme.

Malauradament una lesió al genoll la va deixar fora de joc i des del 2009 fins al 2015 va haver de deixar de banda la seva gran passió: córrer. Durant tot aquest temps va seguir activa, pujant muntanyes, esquiant i passant hores a la natura. El 2015 va decidir tornar a córrer, al principi amb por i amb cura però de seguida va reaparèixer la vena competitiva. Aquell mateix estiu corria una ultra (90km) amb poc desnivell a Suècia, i a l’hivern es traslladava a Chamonix per entrenar sobre els esquís. Va ser llavors quan la seva amiga, Emelie Forsberg, la va convèncer per participar a la Transvulcània, dient-li que era una cursa fàcil i poc tècnica.

“Em semblava una bogeria perquè jo venia de córrer en pla. Estava espantada, mai havia corregut una cursa així i tampoc coneixia a la gent del món del trail running, tothom semblava molt ràpid”, confessava. Però contra tot pronòstic i per sorpresa de tothom, la va guanyar. I el 2017. I el 2018. Tres anys consecutius campiona, pujant al podi també d’altres curses com la Marató del Mont Blanc, la Swiss Alpine Marathon o Les Templiers; fent-se així un renom dins el trail running i fitxant per l’equip de Salomon.

La seva última victòria ha estat la Zegama Aizkorri, una de les maratons de muntanya més dures del món.

I a l’hivern participa també en competicions d’esquí de muntanya, “la combinació perfecta”, diu ella.

En el seu dia a dia, més enllà de córrer, també gaudeix cuidant l’hort, recollint fruites, practicant ioga o nedat al fiord. I se sent molt afortunada de viure prop de les muntanyes, ara, a Noruega.