Grans resultats de l’equip Atomic a la Pierra Menta

Grans resultats de l’equip Atomic a la Pierra Menta

Grans resultats de l’equip Atomic a la Pierra Menta

L’equip Atomic d’esquí de muntanya ha acabat amb molt bons resultats a la Pierra Menta, per molts considerada el Tour de França de l’esquí de muntanya. La prova, que es disputa per parelles al llarg de quatre etapes, se celebra anualment a la regió francesa de Arêches Beaufort, al cor dels Alps. Durant quatre dies els esquiadors recorren els cims més emblemàtics de la regió arribant a sumar fins a 10.000 metres de desnivell positiu.

En l’edició d’aquest any, l’atleta d’Atomic Mireia Miró ha pujat fins al segon graó del podi amb la seva companya d’equip, Clàudia Galícia. La parella ha fet una cursa molt estratègica, sent prudents en cada etapa per mantenir la medalla de plata. Així, van acabar en segona posició en totes les etapes menys en la segona, on van acabar en tercera posició. No obstant això, van saber mantenir l’avantatge sobre els seus màximes rivals, les italianes Katia Tomatis i Martina Valmassoi, qui finalment van ser terceres. Les guanyadores van ser les franceses Laetitia Roux i Axelle Mollaret. Mireia Miró declarava: “Ha estat una Pierra Menta molt bonica, molt soferta i molt lluitada al costat de Clàudia. La veritat és que ens hem entès molt bé com a equip i crec que hem aconseguit un molt bon resultat. Ser aquí sempre és una gran recompensa, en una gran carrera com és la Pierra “, declarava Miró.

Joan Reyné, que també competia en la categoria reina al costat d’Antonio Alcalde, va acabar en dinovena posició, lluitant fins a l’últim dia per mantenir el top20.

Les categories júnior i cadet competeixen en l’anomenada “Pierra Menta Jeunes”. És la versió “mini” de la Pierra Menta, però no per això menys exigent per als joves esquiadors, que arriben a sumar fins a 1.200 metres de desnivell en cadascuna de les dues etapes que dura la competició. En aquesta ocasió, les integrants del team Atomic Júlia Casanovas i Carla Martinez de Albornoz han fet equip per participar a la prova, aconseguint acabar en un meritori vuitè lloc. L’altre integrant de l’equip Atomic que participava en la competició, David Pérez, va acabar en setzena posició.

Uns grans resultats per a l’equip que segueix progressant en les diferents competicions d’esquí de muntanya, i que es prepara per afrontar la recta final de la temporada.

Foto: Grande Course