Emelie Forsberg campiona d’Europa d’Skyrunning

Emelie Forsberg campiona d’Europa d’Skyrunning

Emelie Forsberg campiona d’Europa d’Skyrunning

L’Emelie està inparable, segueix sumant tituls en la seva carrera esportiva. Aquest cap de setmana, l’atleta s’ha proclamat campiona d’Europa en Ultra Skyrunning després de guanyar la Ice Trail Tarentaise a la Val d’Isere (França), amb un temps de 9 hores i 17 minuts.

 

“Quina setmana! Mount Marathon i ara el campionat d’Europa d’ultra distància de skyrunning! Estic molt contenta. He pujat cims i glaciars i he corregut per indrets molt bonics. Gràcies a tothom que s’ha esperat al llarg de la cursa, i que m’ha animat” explicava Forsberg després de la carrera.

 

La carrera va tenir lloc aquest diumenge 12 de juliol, amb un ambient fantàstic. La Ice Trail Tarentaise és una carrera de 65km amb 5.000m de desnivell acumulat i amb cims de 3.000m d’altitud. Els atletes van passar per Grande Motte 3.653m, Col Fresse 2.576m, Charvet 2.400m, Col de Rocheure 2.911m, Col de Fours 2.976m, Col Pers 3.009m, Aiguille Pers 3.386m, Col de l’Iseran 3.700m i després a través del Túnel Lessières 3.000m abans d’un descens molt ràpid cap a la línia de meta.

 

Forsberg va liderar la carrera de principi a final amb un temps de 9 hores i 17 minuts va creuar la línia de meta d’una cursa molt dura i tècnica que requeria una preparació física molt bona per suportar les condicions meteorològiques.

 

“Les condicions van ser més dures que l’any anterior, hi havia menys neu per lliscar i el sol era més notori! Vaig intentar batre el meu antic rècord però a la meitat de la carrera vaig veure que era impossible, tot i això a la línia de meta vaig veure que em vaig quedar a només cinc minuts! Vaig estar liderant des del principi, però no vaig tenir les meves millors sensacions, penso que va ser degut a que no havia entrenat llargues distancies ja que durant el juny m’havia centrat en Mount Marathon”.

A partir d’ara l’Emelie Forsberg començarà a preparar els pròxims reptes de la temporada.