Cristofer Clemente debuta a les Golden Trail National Series en un Maratón del Meridiano de rècord

Cristofer Clemente debuta a les Golden Trail National Series en un Maratón del Meridiano de rècord

Cristofer Clemente debuta a les Golden Trail National Series en un Maratón del Meridiano de rècord

Cristofer Clemente es troba en els primers compassos d’una nova temporada de trail. L’atleta de la Gomera va arrencar el curs amb victòria a la Artenara Trail i aquest cap de setmana ha gaudit de la segona prova de les Golden Trail National Series, que viatjaven fins el Maratón del Meridiano. Clemente va ser quart (3:46:46), en una cursa molt ràpida en la qual el corredor noruec de l’equip Salomon, Stian Angermund, va establir un nou rècord en la prova herreña, deixant-lo en 3:40:55 i superant en 23 segons la marca que ell mateix establia en l’edició de l’any passat.

Les Golden Trail National Series van arrencar amb la Louzantrail, a Portugal, on Eduard Hernández i Paula Cabrerizo es van imposar en categoria masculina i femenina. Aquest cap de setmana, es vivia la segona cita de les Sèries, on el protagonista va ser la calor ‘herreña’ i els seus 42km amb 2.600m de desnivell positiu. Angermund va dominar gairebé des del principi la cita del Hierro, entrant en meta per davant del propi Eduard Hernández (3:45:25) i de Pablo Villalobos (3:45:44).

Clemente, quart, es mostrava agraït per aquesta nova experiència en una cita que és molt especial per a ell: els 18km del Maratón del Meridiano van ser la seva primera cursa de trail allà per 2011. Aquest any competia en els 42km, on va ser tercer en 2018 i va guanyar en 4 ocasions entre 2013 i 2017: “va ser una prova molt ràpida però va ser un gran gust córrer un cop més a El Hierro. Enhorabona a tots els companys per la seva cursa, a l’organització, voluntaris i al poble del Hierro per la seva calor”. Clemente estava, a més, molt satisfet amb el seu temps de 3:46:46, que és el seu millor registre aconseguit fins ara, millorant l’anterior de 3:50:30 aconseguit el 2017.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Silvia Puigarnau (4:54:01), per davant de Fàtima Sanmartín (5:10:39) i Sonia Amat (5:24:03). Puigarnau, que va ser sisena en Louzantrail, i Eduard Hernández lideren la classificació general de les Golden Trail National Series un cop celebrades les dues primeres cites. La propera parada de les Series serà el 7 d’abril, al Trail Cap de Creus.