Clàudia Galícia s’imposa amb solvència a la Volcat

Clàudia Galícia s’imposa amb solvència a la Volcat

Clàudia Galícia s’imposa amb solvència a la Volcat

Clàudia Galícia acabava fa dues setmanes la temporada d’esquí de muntanya. La transició ha estat rapidíssima, ja que aquest cap de setmana ja s’ha pujat a una bicicleta per a res més ni res menys guanyar a la Volcat.

La Volcat s’ha convertit en la cursa per etapes per excel·lència durant la Setmana Santa, i on es donen cita corredors internacionals doncs atorga punts UCI en la categoria XCS S2. Galícia s’ha imposat en les tres etapes disputades i confirma el seu bon estat de forma.

“Estic molt contenta amb aquesta victòria, que és la primera de la temporada. No sabia molt bé com arribava de manera així que les sensacions són molt positives. Guanyar una cursa a casa amb tant nivell sempre dóna molta motivació, i més si he estat davant en totes les etapes, “comentava Galícia

Amb sortida i arribada a Igualada, les tres etapes de la cursa s’han disputat pels voltants de la ciutat, combinant etapes més llargues amb algunes de més curtes i explosives.

La primera etapa es va disputar divendres en un circuit de 58 quilòmetres amb 1.500 metres de desnivell positiu. Des del principi Galícia va sortir en primera posició i sentint-se fort va aguantar fins a creuar la meta amb 04:20 d’avantatge sobre la segona classificada, Anna Ramirez.

La segona etapa, la reina, va discórrer per una recorregut de 77 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu. Galícia va saber gestionar la distància que havia aconseguit en la primera etapa i amb un crono final de 4:04:37 aconseguia revalidar victòria i conservar la primera posició en la classificació general, amb un avantatge de 10 ‘.

Malgrat que semblava decidit que la victòria seria per a l’atleta de Torelló aquesta mai va decidir donar res per guanyat i creuava la meta ex-aequo al costat de Bettina Janas en la tercera i última etapa d’aquest matí, en una prova ràpida de 43km amb 1.100 m de desnivell positiu. En arribar, explicava: “M’he trobat molt millor del que m’esperava durant la carrera així que estic molt contenta amb el resultat final. Començar així la temporada em motiva per les carreres que vénen després d’una carrera on he gaudit molt. ”

Amb aquesta victòria arrenca la temporada de MTB de Galícia, que si bé encara no s’ha marcat cap objectiu concret seguirà treballant per millorar en aquest esport que l’apassiona i la setmana que ve Clàudia serà a la QH.