Clàudia Galícia: plata en la primera prova d’esprint de la Copa del món

Clàudia Galícia: plata en la primera prova d’esprint de la Copa del món

Clàudia Galícia: plata en la primera prova d’esprint de la Copa del món

Després d’arrencar amb bon peu a la Copa del Món, Clàudia Galícia ha mostrat, de nou, un gran nivell en la segona cita celebrada a Cambre d’Aze i ha protagonitzat una de les seves millors actuacions en esquí de muntanya. L’atleta de Torelló ha signat avui una fantàstica segona posició en l’esprint, aconseguint una plata, mentre que dissabte va ser cinquena en la prova individual.

Entre el sud de França i Catalunya, es troba Cambre d’Aze. Un lloc com de conte de fades, salvatge, dominant els altiplans del Capcir i la Cerdanya, al costat del Puigmal i el Carlit, aquí se situa Cambre d’Ase (2750m). En els vessants de la cara nord es troben les estacions de Sant Pierre des Forcats i Eyne.

Avui al matí es posava en marxa la primera prova d’esprint de la Copa del Món. Galícia, que va ser bronze de la general l’any passat, partia com una de les favorites a pujar al podi i la de Torelló no ha fallat. En una de les modalitats més tècniques de la Copa del Món, Galícia ha competit bé i ha estat segona després de Laetitia Roux, en un descens final molt ajustat. “Estic molt feliç amb el resultat. He anat primera fins a dalt tota l’estona i ha estat a la baixada, en l’últim revolt, quan Laetitia m’ha avançat. He fet una gran pujada i he aconseguit un bon podi. El resultat em dóna confiança per a les següents proves “, explicava Galícia.

Dissabte es va celebrar la prova individual, una cursa que arrencaria a les 9:50h per a elles, en un matí nuvolós, marcat per l’abundant neu i en el qual el risc d’allau va obligar a modificar part del circuit. Quatre pujades i un desnivell positiu de 1500m és al que s’enfrontarien les participants de la segona cursa individual de la Copa del Món. Les franceses Laetitia Roux i Axelle Mollaret repetirien en primera i segona posició i seria la suïssa Maude Mathys la qual tancaria el podi. Clàudia Galícia arribaria cinquena, a prop del podi, just per darrere de la sueca Emelie Forsberg, quarta. “Hi havia molt nivell, fins i tot més que en la prova inaugural celebrada a Andorra. Em vaig quedar encara més a prop del podi que a Font Blanca i les sensacions van ser molt bones. Estic molt contenta amb el resultat, amb estar, de nou, entre les cinc millors en una cita de la Copa del Món “, explicava Galícia.

En el domini esquiable situat a l’Alta Cerdanya, s’ha viscut la segona prova d’una Copa del Món que viatjarà el 11 de febrer a Turquia. L’atleta de Torelló participarà abans en els Campionats d’Espanya que es disputaran entre el 4 i el 5 de febrer a Cerler.

Foto: ISMF Press Office