Clàudia Galícia, la millor biker espanyola en el Campionat del Món de XCM

Clàudia Galícia, la millor biker espanyola en el Campionat del Món de XCM

Clàudia Galícia, la millor biker espanyola en el Campionat del Món de XCM

Clàudia Galícia ha acabat amb bones sensacions en el Campionat del Món de XCM, en la modalitat de marató, que s’ha disputat aquest diumenge a la localitat de Laissac, al sud de França, prop de Tolosa. En la seva segona participació en aquesta prova, la biker de Torelló ha acabat setzena, la mateixa posició que va aconseguir l’any passat a la mateixa prova.

Després dels bons resultats recollits en el Campionat d’Europa de Lituània, on va acabar vuitena, Galícia ha mantingut les bones sensacions i ha estat en la lluita per entrar entre les deu millors en la prova de l’UCI MTB Marathon Series, de 70 quilòmetres i 2.350 metres de desnivell positiu, sent la primera espanyola a creuar la meta.

“Estic contenta, perquè he quedat molt a prop de les deu millors i amb bones sensacions”, subratllava Galícia després de la carrera disputada a França.

Galícia arribava a la meta amb un temps de 4:22:56, després de lluitar per entrar al Top Ten, en la qual és la seva segona participació en una Campionat del Món. D’aquesta manera repeteix el mateix resultat de l’any passat en una prova en la qual han participat les primeres espases de la modalitat. “En general he fet una bona cursa, m’he trobat bé físicament, però el nivell era molt alt”, afegia.

La victòria ha estat per a la suïssa Jolanda Neff amb un temps de 3:56:57. Galícia formava part de la selecció espanyola de bicicleta de muntanya al costat de quatre companyes més. La ciclista catalana era la primera de les espanyoles en arribar a meta.

Després d’acabar amb bones sensacions el Campionat del Món, la propera cita de la biker de Torelló serà l’Alps Epic que donarà el tret de sortida el proper 3 de juliol.

Foto: Michal Červený