Clàudia Galícia firma el seu millor Mundial de XCM amb una fantàstica 11ª posició

Clàudia Galícia firma el seu millor Mundial de XCM amb una fantàstica 11ª posició

Clàudia Galícia firma el seu millor Mundial de XCM amb una fantàstica 11ª posició

Clàudia Galícia no deixa de créixer. Sobre la seva bicicleta de muntanya, l’atleta de Torelló és ja un dels ciclistes a seguir en qualsevol cita internacional de XCM. En la seva tercera participació al Campionat del Món de la Marató de Bicicletes de Muntanya (UCI), Galícia ha estat 11 a 3h08’41 ”, quedant-se a només 1’51 ‘de la guanyadora, la danesa Annika Langvad. “Estic molt content. 11ª del món a tan poc temps de la primera … És una gran satisfacció. Estar davant un Mundial en què competien les millors del món no és fàcil. Va confiar en mi, va donar el millor de mi i em vaig marxar molt feliç “, explica la ciclista de Torelló.

La localitat alemanya de Singen, amb una llarga tradició en l’organització de proves de marató, acollia un Mundial de XCM que ha transcorregut sobre un circuit de 80 km i 2050 m de desnivell positiu. Fins a 70 participants arrancaven a les 10h des de la línia de meta, amb Galícia a punt per competir amb ciclistes de la talla de la defensora del títol Jolanda Neff o les anteriors guanyadores del títol mundial Gunn-Rita Dahle, Sabine Spitz, Annika Langvad o Esther Süss. “A falta de 3 quilòmetres de meta estava en el grup de davant, ens trobem unes 12 ciclistes en total. A continuació es van iniciar una sèrie d’atacs i no vaig poder agafar el bo. A pesar d’això, físicament em va sentir fort al llarg de tota la prova i va aguantar els canvis de ritme que han anat imposant els millors motors del món. No ha estat gens fàcil “, va analitzar Galícia.

Així, l’atleta de Torelló ha competit de tu a tu amb algunes de les ciclistes més importants de la especialitat i, finalment, ha entrat en meta a només 1’51 “de la campeona del Món, Annika Langvad, a qui han acompanyat En el podi el local Sabine Spitz i la noruega Gunn-Rita Dahle. A més, Galícia ha estat la millor espanyola de les sis que participaven.

“Estic molt content. Any a any progrés i va donar el millor de mi així em vaig deixar molt content per a casa “, explica Galícia. L’atleta de Torelló suma aquesta brillantíssima posició al Mundial de Mountain Bike Marathon de XCM (UCI) als seus últims bons resultats en XCO i ara prepara un nou repte: la Copa del Món de XCO que se celebrarà a Andorra.