Clàudia Galícia, cinquena en el Campionat d’Europa de XCM

Clàudia Galícia, cinquena en el Campionat d’Europa de XCM

Clàudia Galícia, cinquena en el Campionat d’Europa de XCM

Després d’obtenir un segon lloc a la prova de la Copa Catalana Vall de Boí en categoria XCO fa tan sols unes setmanes, avui Clàudia Galícia s’ha endut el cinquè lloc en el Campionat d’Europa de XCM a Kvam, Noruega, amb un temps de 3h33’12 ”. “Estic molt contenta amb els meus parcials i el resultat final, el nivell era molt alt, però m’he sentit molt bé. Potser hagués hagut d’arriscar i estrènyer una mica més al principi però estic molt satisfeta amb la meva carrera “, explicava Galícia contenta.

La prova començava a les 12: 15h del migdia sota un cel ennuvolat i una temperatura de vuit graus i per davant 70 quilòmetres de recorregut i 1.760 metres de desnivell positiu al costat de les millors d’Europa. Des d’un inici Galícia s’ha mantingut entre les cinc primeres posicions lluitant pel top 5 que finalment ha aconseguit. En els primers 37 quilòmetres, fins a meitat de cursa, en Tjønnmorka, i després de superar el major ascens del recorregut, la ciclista de Torelló ha aconseguit mantenir els dos minuts i mig de distància respecte la primera classificada. Ha estat a partir d’aquest moment quan el recorregut estava protagonitzat per molt asfalt i era difícil escurçar el marge amb el grup de cap. De manera que aquest s’ha ampliat per finalitzar a cinc minuts de la guanyadora, la italiana Mara Fumagalli (3h28’12 ”), que ha mantingut còmodament la primera posició des del principi. El podi l’han completat l’eslovena Blaza Pintaric (3h28’28 ”) i la sueca Jennie Stenerhag (3h28’47 ”).

La cita, amb sortida i arribada a prop del poble de Kvam (Noruega) constava d’una ruta per les muntanyes de Rondablikk, a la vora de l’Rondane National Park i amb varietat de terreny. Després d’uns primers quilòmetres per pistes de terra, els 30 quilòmetres que seguien el recorregut fins al segon avituallament, en Tjønnsetra, estaven formats per camins de muntanya i bosc. La resta de quilòmetres que seguien la carrera estaven compostos per terreny variat, camins i pistes fins arribar a meta.

La propera cita de Galícia seran els Campionats d’Espanya de XCO el proper 21 de juliol a Navarra.