Clàudia Galícia, campiona d’Espanya de XCO elit

Clàudia Galícia, campiona d’Espanya de XCO elit

Clàudia Galícia, campiona d’Espanya de XCO elit

Clàudia Galícia aconseguia aquest diumenge el seu segon títol estatal en la modalitat de XCO en la prova disputada a Arguedas, Navarra, on Galícia arribava després de quedar en cinquena posició en el Campionat d’Europa de XCM a Noruega, amb un clima totalment oposat al d’aquest cap de setmana a la localitat navarresa.

La corredora de l’Megamo Factory Team partia com una de les grans favorites per revalidar el títol elit. De tota manera, un circuit molt exigent tècnicament i la calor, cap pensar que l’estratègia de cada corredora i la hidratació serien dos factors claus per al bon desenvolupament de la cursa.

Clàudia Galícia ha començat liderant la prova des de l’inici, marcant un ritme que només ha pogut seguir Meritxell Figueres en la primera volta. Ja en l’arrencada de la segona volta, semblava que el duel ja es decantava per Clàudia Galícia, però el seu rival es resistia a perdre la seva roda, ha sabut refer-i fins i tot ha arribat a liderar la cursa en algun tram del circuit. Ja en l’última volta, Galícia donava un cop d’efecte i ha començat a guanyar uns metres d’avantatge amb un atac molt fort que li ha permès creuar en primera posició la línia d’arribada amb més de 30 segons de marge respecte a Meritxell Figueres. En tercera posició arribaria Natalia Fischer.

“M’he trobat bé. He fet una estratègia tenint en compte que no ho tindria gens fàcil. Confiava en les meves bones sensacions així que he estat molt constant durant les quatre voltes i al final he pogut acabar de donar-ho tot. Estic molt contenta de com ha anat, ara ja pensar en el Campionat d’Europa”, comentava Clàudia Galícia

La propera cita de Galícia serà la setmana que ve a Brno, República Txeca, on es disputarà el Campionat d’Europa de XCO, el 28 de juliol.