Aritz Egea trenca el rècord de la CAMOVI i Tòfol Castanyer acaba dotzè a l’Ultra Trail Mount Fuji

Aritz Egea trenca el rècord de la CAMOVI i Tòfol Castanyer acaba dotzè a l’Ultra Trail Mount Fuji

Aritz Egea trenca el rècord de la CAMOVI i Tòfol Castanyer acaba dotzè a l’Ultra Trail Mount Fuji

Aquest cap de setmana hi ha hagut de tot per als atletes de l’equip Salomon IATI. D’una banda, Aritz Egea, ha viatjat fins a Viveiro (Lugo) per participar en la novena edició de la Cursa Muntanyes de Viveiro, de 42 km i 2.625 metres de desnivell positiu. L’atleta basc ha estat el primer a arribar a meta amb un temps de 3h46:29, trencant l’anterior rècord de la cursa establert en 2016 per Antonio Manjón (3h53:06). “Les sensacions han estat molt bones en aquesta primera marató de la temporada que em serveix de test per veure com encarem les següents cites“, afirmava Egea.

La prova va arrencar el dissabte 27 d’abril a les 8 del matí i es va desenvolupar amb una meteorologia purament gallega de plugim lleu en les primeres hores i bastant fang en moltes parts del seu recorregut. Tot i així, Egea, acostumat a aquest clima, li va treure fins a 22 minuts al segon classificat, Roberto Riobocon (4h08:09) i Fran Salgueiro va ser l’encarregat de tancar el podi (4h09:35). En el pla femení la victòria també va ser per l’ambaixadora de Salomon, l’esportista basca Oihana Kortazar (4h27:40) que es va dur també el rècord de la prova.

D’altra banda, Tòfol Castanyer va volar fins al Japó per participar a la primera ultra de la temporada, l’Ultra Trail Mount Fuji, de 167 km i 8.000 metres de desnivell positiu, que forma part del circuit de l’Ultra Trail World Tour. El mallorquí, que s’estrenava en aquesta prova, va finalitzar en dotzè lloc (23h18:41) en una cursa que no envolta del tot la muntanya més alta del Japó, encara que sí recorre gran part del seu perímetre començant a Kodomo no Kuni i acabant en Kawaguchiko.

El tret de sortida es va donar el divendres 26 d’abril sota un clima humit i fred que va acompanyar als corredors durant tot el recorregut. Castanyer va estar la major part dels quilòmetres situat en el top 10 fins que finalment va arribar a meta 12º, tot i patir problemes intestinals. La victòria va ser per a Xavier Thevenard (19h36:26) seguit de Jing Liang (20h39:38) i Loren Newman (20h40:14).

El proper cap de setmana Jan Margarit participarà al quilòmetre Vertical i en la Skyrace Trentapassi a Itàlia.