Aritz Egea i Eli Gordón, 4t i 5a a Pikes Peak

Aritz Egea i Eli Gordón, 4t i 5a a Pikes Peak

Aritz Egea i Eli Gordón, 4t i 5a a Pikes Peak

La cinquena cita de les Golden Trail World Series ha portat els corredors de l’equip Salomon Iati fins a Colorado. Aritz Egea i Eli Gordón van signar una gran carrera, entrant en meta 4t i 5a respectivament en una cita on la victòria va ser per Kilian Jornet (3h27’28 ”) i Maude Mathys (4h02’45 ”). La suïssa va aconseguir, a més, el rècord de la prova.

La marató de Pikes Peak, de 42,18km i 2.382m de desnivell positiu i que ascendeix fins als 4.302m d’altitud, se celebra des de 1956 a les Muntanyes Rocoses de Colorado. Es tracta de la Marató de muntanya més antiga dels Estats Units i de la tercera a nivell de marató, només per darrere de les urbanes de Yonkers i Boston. A més, en la seva quarta edició, el 1959, Arlene Pieper va passar a la història com la primera dona a completar una marató als EUA.

Aquest diumenge a les 7h del matí (15h espanyola) va arrencar una nova edició amb Egea i Gordón entre els participants. El corredor basc del Salomon IATI Team completaria una gran prova, recuperant sensacions i corrent de tu a tu amb Jornet, Sage Canaday o Marc Lauenstein, segon i tercer respectivament. Egea creuaria meta feliç en 3h45 ‘.

“Ha estat una cursa molt soferta. Des dels primers quilòmetres vaig pensar en retirar-me perquè ni les cames ni el cap volien seguir. Però després d’estar dues setmanes entrenant i de tenir l’oportunitat de córrer Pikes Peak no podia rendir-me. Me’n vaig molt contenta amb el resultat”. Així s’expressava Eli Gordón després de completar Pikes Peak en cinquena posició, amb només quatre corredores per davant: Mathys, Yngvild Kaspersen, Meg Mackenzie i Amandine Ferrato. La corredora del Salomon IATI Team patiria però seria capaç de córrer a un bon nivell per arribar a meta en 4h43 ‘.

Pikes Peak ha estat la cinquena cita d’unes Golden Trail World Sèries que viuran dues proves més: la Ring of Steall Skyrace i la gran final, l’Annapurna Trail Marathon. Egea i Gordón es mantenen al top10 del rànquing general, ocupant tots dos la novena posició, així que segueixen amb opcions de classificar-se per a la gran final que se celebrarà a l’octubre.

Fotos: Philipp Reiter/GoldenTrailSeries/Salomon Running