Aritz Egea aconsegueix el rècord de pujada i baixada al Txindoki en bici i corrent

Aritz Egea aconsegueix el rècord de pujada i baixada al Txindoki en bici i corrent

Aritz Egea aconsegueix el rècord de pujada i baixada al
Txindoki en bici i corrent

Aquest matí Aritz Egea, l’atleta del Salomon IATI team, ha aconseguit un nou rècord de pujada i baixada en bici i corrent des del poble d’Ordizia fins al cim del Txindoki a 85 minuts i 9 segons. Fins a dia d’avui el rècord l’ostentava el ciclista Iñaki Maiora, que ho va aconseguir el 1978 amb 86 minuts i 28 segons. “Ha estat un espectacle, he gaudit moltíssim amb tota la gent animant-me, estic molt content d’haver aconseguit el rècord i de fer alguna cosa diferent a les carreres habituals”, declarava amb un somriure Egea al finalitzar.

A les 10h del matí es donava el tret de sortida del repte amb desenes de persones que s’agrupaven expectants al costat del bar Olano d’Ordizia, punt d’inici i final del rècord establert fa 41 anys per Iñaki Maiora, per veure com Aritz Egea es posava a prova i finalment establia un nou rècord. Durant tot el recorregut centenars d’aficionats s’han acostat per gaudir de l’espectacle, animar Egea i per rebre-ho en la seva arribada a meta, on l’esperava feliç i satisfet l’anterior posseïdor del rècord, Iñaki Maiora. El repte s’ha retransmès en directe per Youtube i tots aquells que ho desitgin poden tornar a veure-ho.

El recorregut d’anada i tornada estava dividit en quatre parts. Consistia en un primer tram amb bicicleta de carretera des Ordizia fins Larraitz (7,95 km i 250 m +). En aquest punt es feia la transició a la cursa a peu per dirigir-se fins al cim del Txindoki (3,7 km i 990 m +). Un cop al cim (1.346 m) començava el descens i tocava desfer tot el camí. El tercer segment, per tant, constava de 3,7 km i 990 m-, per tornar a agafar la bici a Larraitz i volar fins al punt inicial en un tram de 7,95 km i 250 m-. En total, 23,3 km i 1.290 m +, es pot consultar l’activitat en el Strava d’Egea.