3 coses sobre Strava i el Tour que potser no sabies

3 coses sobre Strava i el Tour que potser no sabies

3 coses sobre Strava i el Tour que potser no sabies

42 milions d’atletes comparteixen en Strava el seu entrenament diari, curses i viatges amb bicicleta al voltant del món. El ciclisme és un esport que es practica a l’aire lliure i on la línia entre professionals i aficionats és molt fina. Així, les dades d’uns inspiren les activitats dels altres i viceversa. Aquesta realitat, té la sort de coincidir en un esdeveniment molt important que es porta a terme a França. Sabeu de quin us parlem?

La importància dels mapes
Us imagineu que les dades que comparteix la comunitat ciclista a Strava inspiressin l’esdeveniment de ciclisme més exigent del món? O que gràcies a un segment creat per un ciclista amateur, un professional planifiqui el seu esforç i pugui preveure millor el que li espera en una etapa del Tour? Des de la creació de Strava, s’han compartit en la plataforma més de 45 milions d’activitats de ciclisme a França i s’han creat 1,3 milions de segments en aquest mateix país.
Strava compta amb eines com els mapes de calor, el constructor de rutes i l’explorador de segments que estan a disposició de qualsevol atleta i que permeten buscar les rutes i segments més populars entre els ciclistes locals. Tot això, converteix Strava en una mina d’or per als dissenyadors de rutes, els esportistes que busquen descobrir els millors itineraris o els professionals que volen estudiar una etapa.

> Eines Strava: els heatmaps, el constructor de rutes i l’explorador de segments

> Com usar els heatmaps, el constructor de rutes i l’explorador de segments? Descobreix-ho en aquest vídeo

El pilot grup professional confia Strava
D’altra banda, cada any, més i més corredors professionals comparteixen les seves carreres en Strava per a més felicitat dels entusiastes de la prova, els quals poden interactuar amb ells i veure un resum de les seves etapes a través de dades úniques amb total transparència. L’any passat, el 45% del gran grup va compartir les seves etapes del Tour a Strava.

Al marge de la carreres, la xarxa social permet als locals i als atletes populars seguir els passos dels seus ídols i comparar-se directament amb l’elit mundial del ciclisme. “Les llegendes del matí estan escrites avui Strava. Us imagineu si Pedro Delgado, Bahamontes o Luis Ocaña haguessin estat en Strava? Tots els ciclistes amateurs i professionals d’avui podrien comparar-se amb aquests mites d’ahir”, explica Grégory Vermersch, country manager d’Strava a Espanya.

De fet, els mateixos professionals han comentat en més d’una ocasió que també utilitzen Strava per reconèixer algunes parts de les etapes del Tour de França. Aquest és el cas, per exemple, de Carlos Verona, del Movistar Team:

“Ara, gràcies als segments de Strava de les pujades que fem en carrera, podem veure en detall el pendent d’ascens i podem tenir una idea sobre els temps d’escalada”

“Si volem anar més lluny en el procés de reconeixement, podem crear una ruta amb Strava amb les pujades / seccions que anem a recórrer, pujar-lo als nostres Garmin i verificar la ruta de la cursa in situ”

“Moltes vegades, al Tour, el mateix dia o dos dies abans de l’etapa faig un reconeixement específic d’alguns segments i ports de muntanya a Strava”
Analitza els segments com Carlos Verona
Els ciclistes professionals no són els únics que poden comparar i analitzar els segments més importants del Tour de França 2019. En aquest document recollim els segments clau d’aquesta edició del Tour de França. Entre altres dades, s’inclou una comparativa de la mitjana de temps i velocitat registrada per ciclistes professionals i amateurs en els ports de muntanya que es pujaran a aquesta edició. En el cas del Tourmalet, Thibaut Pinot conserva el millor temps des del Tour de França de 2016 amb un registre de 54:57. Aconseguirà mantenir el KOM després d’aquesta edició?